La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani inaugura nova seu a la Filmoteca de Catalunya

Egipte serà el país convidat en aquesta cinquena edició

La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya celebrarà la seva cinquena edició del 20 al 23 D’octubre de 2011. Amb la voluntat D’ampliar el seu abast  i difondre el cinema àrab i mediterrani entre un públic cada vegada més ampli, tindrà a partir D’enguany dues seus: la Filmoteca de Catalunya (Barcelona) i el Cinebaix (Sant Feliu de Llobregat), on va néixer L’any 2006 com a projecte cultural independent i no competitiu. La Mostra apropa a Catalunya una cinematografia emergent i poc difosa en els circuits de cinema del nostre país, oferint una curada selecció de títols de ficció i documentals signats per realitzadors i realitzadores de països àrabs.

Des de llavors, la Mostra ha mantingut una clara voluntat D’incidència social, de la mà del treball conjunt de dues entitats, l’Associació CineBaix i Sodepau, i amb el suport de Beirut DC, una associació de professionals del cinema del Líban, organitzadors de L’Ayam Beirut Cinema?iya. En el marc de la col·laboració amb la Federació de Cineclubs de Catalunya, la Mostra enguany s’ha estès a altres ciutats del país, com Figueres  -on s’ha organitzat la I Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani del 22 de setembre a L’1 D’octubre-, Vic i Igualada, que acolliran sessions especials el 21 i el 22 D’octubre.

Pel que fa a la programació, arriben a la Mostra els aires de revolta i esperança D’aquesta onada de rebel·lió mediterrània, de la mà D’Egipte, el país convidat en aquesta cinquena edició. També hi haurà un record per Omar Amiralay, documentalista i intel·lectual compromès siri que ens va deixar prematurament a principis D’any. L’homenatge a qui tant va contribuir a remoure consciències amb els seus films, vol també recordar les lluites actuals del poble siri per conquerir la seva llibertat.

Des de la convicció que el cinema és una eina de coneixement i comprensió del món on vivim, vol ser una contribució a la difusió i promoció del cinema àrab i mediterrani a Catalunya; a la creació D’un espai de trobada i intercanvi per als professionals del món del cinema àrab i català;  i a contribuir mitjançant la cultura i L’expressió artística a canviar la imatge i els estereotips sobre el món àrab i mediterrani encara avui molt estesos a la nostra societat.

Foto: Omar Amilaray

Etiquetes:
, ,