La Mostra de Cinema Llatinoamricà de Catalunya presenta el cartell de la 20a edició

Es celebrarà a Lleida del 4 a l’11 d’abril

La Mostra, que se celebrarà a Lleida del 4 l’11 del proper mes d’abril, ha presentat el cartell de la seva 20 edició: una creació del dissenyador Dante Bertini, que explica que en aquesta ocasió, per celebrar la 20 edició de la Mostra, ha decidit allunyar-se de les habituals il·lustracions fotogràfiques o pictòriques sobre temàtiques afins a la Mostra i ens subratlla: “Contradient al tango, aquests vint anys són molt. Molt cinema, molta feina, moltes visites, moltes trobades, molts amics, moltes bones pel·lícules. Molts records, en definitiva. I si de vegades els records són ombres en la nostra memòria, per a mi, el record d’aquests anys és ple d’imatges, centelleigs, color, noms, personatges. Superposats i barrejats – la informació és molta – però tan càlids i vibrants com el vermell que vaig triar de color predominant. A l’U està Lleida, no podria ser d’altra manera, i el QUATRE, amb aquesta cama trencada, tanguera, ens mostra el camí futur, el començament d’una altra dècada de descobriments i revelacions.”

SECCIONS OFICIALS, PREMIS I ACTIVITATS OMPLIRAN LA 20 EDICIÓ DE LA MOSTRA

Recordem breument que la Mostra comptarà amb les Seccions Oficials de Llargmetratges, Curtmetratges i com ja hem comentat anteriorment, es recupera la Secció Oficial de Documentals.

També tindran lloc les habituals Sessions Especials, els Matinals infantils, el Festival iberoamericà de publicitat “El Sol”, i com és habitual hi haurà una exposició, l’anunciàvem fa pocs dies, a càrrec del cineasta Carlos Saura i comptarà amb 40 fotografies realitzades i posteriorment pintades per ell i que ell mateix anomena “Fotosaurios”. A més hi haurà activitats paral·leles que anirem desvetllant en les setmanes vinents.

Durant la inauguració del certamen, el divendres 4 d’abril, es concediran els Premis d’Honor de la Mostra, els Premis Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català i el Premi Ángel Fernández Santos.

I per últim, ho anunciàvem fa uns dies, l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont de la Universitat de Lleida acollirà la projecció dels documentals de la Mostra. Del 7 al 10 d’abril, s’han programat en doble sessió (a les 5 i les 7 de la tarda) vuit documentals, un dels quals encara està per tancar.

El programa inclou: Leonora Carrington. El juego surrealista, de Javier Martín-Domínguez (Espanya 2012); El alcalde, d’Emiliano Altuna, Carlos F. Rossini i Diego Osorno (Mèxic, 2013); La eterna noche de las doce lunas, de Priscila Padilla (Colòmbia, 2013); Refugiados en su tierra (Argentina), de Fernando Molina i Nicolás Bietti (Argentina, 2013); El gran simulador, de Néstor Frenkel (Argentina, 2013); Cidade de Deus: 10 anos depois, de Cavi Borges i Luciano Vidigal (Brasil, 2013) i Mika, mi guerra de España, de Fito Pochat i Javier Olivera (Argentina, Espanya, Veneçuela, 2013).