La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil, a punt per acollir la 26a edició

Durant 4 dies, la capital de l’Anoia es convertirà en l’escenari català per excel·lència de teatre per a tots els públics

Tot és a punt perquè arrenqui la 26a edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil, que enguany es celebra del 16 al 19 d’abril. 16 escenaris de la capital de l’Anoia acolliran més d’un centenar de representacions de tots els gèneres de les arts escèniques (teatre, màgia, circ, clown, titelles, dansa, música, etc).
 
La fira per excel·lència de teatre per a tos els públics de Catalunya arriba enguany amb novetats rellevants: un canvi de direcció, materialitzada en l’actor igualadí Pep Farrés i la productora Sílvia Lorente, així com una nova aposta ar­tística: augmentar i millorar l’oferta d’espectacles destinada exclusivament al públic juvenil (entre 12 i 16 anys).
 
Igualment, la 26a edició també s’ha fixat objectius nous. A nivell professional, enguany s’ha apostat per la internacionalització de la fira amb l’atracció de companyies i professionals d’arreu i per la voluntat de recuperar l’escena i el mercat espanyol de teatre per a tots els públics. Ja per a tothom, la fira incorpora un programa d’espectacles organitzats en itineraris per edats (espectacles Per als petits: 3-6 anys, Per als no tan petits: 6-12 anys, Per als joves: 12-16 anys i Per a tothom: aptes per a tots els públics a partir dels 3 anys) amb l’objectiu de facilitar-ne la tria. També incorpora la figura del Padrí de La Mostra, que recau enguany en el pallasso català Tortell Poltrona.
 
La 26a edició aplega fins a 64 companyies, 55 provinents de tot el territori català, 6 de la resta de l’Estat (Múrcia, Euskadi, Andalusia i les Illes Balears) i 3 d’Europa (França, Bèlgica i Gal·les); 22 de les quals estrenaran nous espectacles a La Mostra (15 són estrenes absolutes i 7, novetats a Catalunya).