La mostra Som Cultura Popular pretén fomentar el coneixement i intercanvi entre àmbits de la cultura popular i potenciar-ne la connexió amb el món acadèmic

Tindrà lloc del 21 al 24 de gener de 2016 a Sant Andreu, a l’edifici de Fabra i Coats i Can Fabra

Amb l’objectiu de recollir l’esperit que motiva els prop de 117.000 practicants de la cultura popular que hi ha actualment a la ciutat de Barcelona, neix la primera edició de la mostra del patrimoni immaterial a Barcelona: Som Cultura Popular, que se celebrarà a la Fabra i Coats de Sant Andreu del 21 al 24 de gener vinents. La voluntat d’aquesta trobada és generar un autèntic trànsit d’idees i informació entre els diferents col·lectius de la cultura popular: associacions, entitats, món acadèmic i investigadors, així com despertar la curiositat entre uns i altres i afavorir-ne les interconnexions. No menys important és la intenció de connectar els diferents àmbits de la cultura popular amb el món acadèmic. Això explica que la presentació de la mostra hagi coincidit amb la recent inauguració, el 4 d’octubre passat, del nou Museu Etnològic de la ciutat de Barcelona.

La mostra s’adreça a les entitats i als practicants de la cultura popular que hi ha actualment a Barcelona, però també als estudiosos, antropòlegs i etnògrafs d’arreu del país, així com a les federacions i confederacions d’àmbit nacional. Els organitzadors de la trobada, l’Ajuntament de Barcelona, aposten pel binomi festa i museologia en tant que ‘fusiona amb encert els interessos dels activistes culturals i la comunitat científica’. La convocatòria d’inscripcions s’obrirà aquest dijous, 15 d’octubre, a la pàgina web de la mostra: www.barcelona.cat/culturapopular

Els interessants en participar-hi tenen fins el proper 22 de novembre per inscriure’s.

Som Cultura Popular es perfila com un espai plural i per això es divideix en diversos àmbits. A ‘Coneix’ hi trobareu el museu nòmada, l’espai de les pantalles i la cultura popular a l’escola. ‘Ensenya’t’ engloba l’espai de mostra d’entitats, la mostra editorial, els mitjans de comunicació i les fires de productes festers i de joguines. La cultura popular s’ha de viure i per això a ‘Viu’ hi haurà un espai d’actuacions, una mostra gastronòmica i un torneig esportiu. Finalment l’àmbit ‘Explica’ns’ acollirà les assemblees i debats organitzats per les mateixes entitats i associacions, així com la tradiràdio_tv i una trobada de viquipedistes.

Els organitzadors de la mostra en donaran a conèixer la lletra petita aquest dissabte, 17 d’octubre, a les onze del matí, a la Llotja de la Fira Mediterrània de Manresa, punt de trobada natural del sector en els últims anys.