La mostra ?Tutankhamon, La tomba i els seus tresors’ porta dues famílies a Egipte

Més de 100.000 persones ja han visitat L'exposició de Barcelona que mostra una reproducció de la tomba del faraó a escala original

L’exposició Tutankhamon, La tomba i els seus tresors i L’Oficina de Turisme D’Egipte han lliurat els dos viatges a Egipte per a quatre persones que havia sortejat entre tots els participants a un sorteig. Els guanyadors són els nens Aleix López García i Víctor García Navarro que podran convidar a les seves famílies a conèixer Egipte. El sorteig dels premiats es va fer dimarts passat davant de notari i el responsable de L’exposició Sebastian Rottner-Hönicke, va lliurar el premi. El joc, pensat per a menors de 14 anys, consistia en descobrir una paraula secreta amagada entre les lletres de les paraules de diferents objectes que es poden veure a L’exposició. El lliurament del premi es farà aquest proper dimarts dia 1 de setembre a les 12.30 hores a les Drassanes Reials, seu de L’exposició.
Es prorroga fins al 4 D’octubre

D’altra banda i degut a L’èxit de L’exposició Tutankhamon, La tomba i els seus tresors que es pot visitar des del passat 6 de juny a les Drassanes Reials de Barcelona, L’organització ha decidit prorrogar la mostra fins al proper 4 D’octubre, un mes més del previst inicialment.

Per aquesta exposició, que ha demostrat que el fenomen de L’Antic Egipte captiva Barcelona, ja han passat més de 100.000 visitants. La mostra és la única del món que compta amb una reproducció a escala original de la tomba del faraó tal i com va ser trobada per L’explorador Howard Carter.

Amb L’objectiu de facilitar al màxim les visites, durant les dues darreres setmanes de L’exposició (del 21 de setembre al 4 D’octubre) s’amplia L’horari de visites i es tancarà cada nit a les 22 hores. Durant la resta de dies els horaris seran els dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres i diumenge de 10 a 21 hores i els dissabtes de 10 a 22 hores.

Tutankhamon, La tomba i els seus tresors

La reproducció a escala original, única en el món, de tres de les quatre càmeres funeràries i les més de 1.000 rèpliques de l’exposició especial permeten evocar l’època daurada dels faraons amb mitjans moderns. Aquesta exposició està pensada per a entretenir i educar al mateix temps. ?Tutankamon: la tomba i els seus tresors’ és la millor expressió de difusió històrica amb finalitats educatives.

L’exposició presenta per primera vegada, en 2.000 m2, el tresor funerari del llegendari faraó tal com va ser trobat pel seu descobridor Howard Carter al novembre de 1922. A la privilegiada ubicació del Museu Marítim de Barcelona, podrem gaudir d’una rèplica tridimensional de la tomba a grandària real i de més de 1.500 objectes que van acompanyar al faraó en el seu viatge al més enllà.

És una oportunitat única: les càmeres funeràries i els tresors que s’exhibeixen en l’exposició no es poden contemplar íntegrament ni tan sols a Egipte. El fet de compilar tots els tresors i la reproducció de la tomba en un únic recinte només es pot experimentar en aquesta exposició. Per al visitant serà com reviure la màgia del moment del descobriment 90 anys després. Així va descriure Carter l’experiència de la seva primera visió de la tomba: ?Era doncs, la primera llum que tallava la foscor de la càmera en més de tres mil anys. L’habitació semblava un museu.”

Al voltant de 100 artesans egipcis han treballat minuciosament durant anys per construir totes les peces de l’aixovar funerari seguint les tècniques tradicionals i utilitzant per a això els instruments més moderns. Tot això es presenta a L’exposició de forma innovadora amb explicacions detallades.

L’equip creador del projecte està format pel conegut arquitecte d’exposicions Rainer Verbizh i per la distingida directora Britta Wauer. Aquesta última, guardonada pel seu treball amb el ?Premi de la Televisió Alemanya? i el ?Premi Grimme?, accepta la direcció de la peL’lícula de l’exposició ?Tutankamon: la tomba i els seus tresors’. La música que L’acompanya està escrita pel famós compositor alemany Uwe Fahrenkrog-Petersen, que té més de 40 discos d’or i platí. Conegut pel seu treball en el grup de pop ?Nena?, en els últims anys Fahrenkrog-Petersen ha aconseguit fer-se un nom com a productor i compositor de bandes sonores als EUA, col·laborant amb figures importants de Hollywood com Steven Spielberg i Hans Zimmer.

Etiquetes: