La Mòstra de Cinèma Occitan Llanterna Digital arriba per primer cop a tres ciutats occitanes

Es tracta de Tolosa, Besièrs i Ostana, que s'afegiran a les catalanes Lleida, Tàrrega, la Seu D'Urgell, Barcelona i Vielha

La Mòstra de Cinemà Occitan Llanterna Digital 2010 serà present per primer cop a tres ciutats occitanes: Tolosa, Besièrs i Ostana, amb una programació comuna. El certamen seguirà estenent, així, el seu àmbit de difusió, atès que el 2008, any de la primera edició, es va organitzar únicament a Lleida i el 2009 va arribar a Vielha i Barcelona.

La Mòstra, que s’inclou en el programa dels Premis Llanterna Digital, es posa en marxa els dies 7, 8 i 14 de juny, a Lleida, i viatjarà a la resta de localitats fins el mes de novembre, amb el calendari següent:

Lleida: 7, 8 i 14 de juny

Tàrrega: 11 de juny

La Seu D’Urgell: 17 de juny

Vielha: 30 de juny i 1 de juliol

Ostana: 3, 6 i 10 D’agost

Tolosa: 14, 15 i 16 de setembre

Barcelona: 29 de setembre i 1 i 2 D’octubre

Besièrs: 8, 19 i 20 de novembre

El programa de la segona Mòstra inclou obres procedents dels diferents territoris occitans, amb la qual cosa es podran escoltar diferents varietats lingüístiques de L’occità i diferents maneres de veure la realitat i la creació audiovisual.

Les 43 peces audiovisuals presentades als Premis Llanterna Digital 2009 consoliden aquest projecte, en la seva quarta edició. L’edició 2010 dels Premis Llanterna Digital ha comptat amb la participació de 43 treballs audiovisuals, xifra que consolida aquesta proposta, en les seves diferents categories. Molts dels curts presentats prenen com a punt de partida els versos de Màrius Torres. De fet, el lema de L’edició D’enguany ?Com dos rius paral·lels’ s’emmarca en els actes de L’Any Torres, que se celebra amb motiu del centenari del naixement del poeta.

Etiquetes:
,