La 'Nau dels Bojos' de La Calòrica arriba a la Seca

Una faula inspirada en el quadre homònim d’El Bosco

La Nau dels Bojos arriba a la sala Joan Brossa de La Seca el dijous 5 de febrer i estarà en cartell fins al 22 del mateix mes. L’espectacle tracta el sentiment de deriva contemporani a partir d’una faula inspirada en el quadre “La Nau dels Bojos” de Hyeronimus Bosch (El Bosco). 500 anys després de la creació de la pintura, la nostra societat s’enfronta a la realitat amb el mateix mareig que els  homes d’aquella barca.

L’espectacle de la companyia La Calòrica va rebre el Premi Adrià Gual 2012 i es va estrenar dins la programació del Festival Grec 2013, ara, torna per fer temporada a La Seca.

Sinopsi:

Després de perdre el sentit de l’humor, el Bufó Klaus ha decidit acabar d’una vegada amb la seva vida, però davant la definitiva visita de la Mort s’acovardeix i li suplica que li doni una altra oportunitat. Aquest serà el pacte:

«Bufó, troba en aquest món una terra on s’hi pugui viure i condueix fins allà una nau tripulada pels homes més dissortats. Fes-ho i et tornaré l’humor i la vida, fracassa i prendré les ànimes de tots els que t’acompanyin.»

Ara aquests bojos canten velles cançons i s’expliquen llargues històries mentre davallen el riu cap a la ciutat de Geel, on diuen que encara es pot viure. A bord hi ha el Bisbe Heinrich, carregat amb la dolorosa història de dos mil anys, i el jove Sigfrid, ple d’esperances per aquest viatge que comença. També hi ha la bella Margaritha, que adora el present sense témer el futur, una vella Dama, amnèsica, rondinaire, desitjosa de retrobar la seva identitat i, sobre el pal més alt, Klaus, l’absurd comandant d’aquesta empresa, ansiós per rebre algun senyal que els indiqui que estan en el bon camí; incapaç d’oblidar que la Mort els segueix disposada a cobrar el que se li deu si el projecte fracassa.