La Nit de Circ presenta un espectacle inèdit al Mercat de les Flors

Durant l’espectacle es fa el lliurament dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2022 a les millors creacions de circ de l’any

Redacció.- El sector del circ es prepara per la seva trobada anual que se celebra a la ciutat de Barcelona: la Nit de Circ dels Premis de la revista Zirkòlika, revista nascuda el 2004 per informar sobre les Arts Circenses i que des de 2010 organitza aquest espectacle-gala cap a finals d’any.

Un esdeveniment que dona visibilitat als talents del circ, fusionant els premis amb un espectacle de dues hores de duració que comptarà amb la música en directe i la comicitat de la banda Always Drinking Marching Band.

Aquesta formació musical, que enguany compleix 25 anys, donarà l’ambient musical festiu durant tot l’espectacle. Al capdavant de la banda, el seu frontman, Mickey de los Reyes ens acompanyarà amb la seva comicitat.

Artistes
Entre els artistes seleccionats destaquen dues atraccions de la Companyia Mur: un duo de malabars (Sergio Pla i Kike Mattas)  i un altre d’equilibris (Nacho Flores i Oriol Morgades). Gràcies a la tasca d’aquesta companyia el circ es converteix en una eina integradora donant una oportunitat a persones amb (dis)capacitat intel·lectual i física, treball que els ha portat a crear  dos espectacles i a rebre dos guardons dels Premis Zirkòlika en les darreres edicions.

Uns guardons ben merescuts per haver produït i creat dos espectacles que han fet un amplia gira per molts teatres amb un gran èxit, tant per la singularitat, com per la qualitat de la seva proposta artística.

Fins un total de vint-i-tres artistes, entre músics i circaires,  s’uniran especialment per aquesta inèdita Nit de Circ, on ens mostraran les diferents disciplines, formats i estils de fer circ. Hi haurà malabars, acrobàcies, roda cyr,  jocs icaris, equilibris, teles aèries, bàscula coreana i molt d’humor amb les tres pallasses de la companyia de l’Anna Confetti, guanyadores l’any passat del Premi Zirkòlika al millor espectacle de pallasses.

Aquest any l’espectacle compta amb la direcció artística de Martí Torras i Mayneris, director de teatre, dramaturg i escenògraf que ha dirigit varies companyies i espectacles de circ, així com el cabaret inaugural de la Fira Trapezi de Reus.

La Nit de Circ és un espectacle inèdit obert a la ciutadania i al públic general. Les entrades es poden adquirir a la web del Mercat de les Flors amb un preu únic de 12 €.

Zirkòlika, entitat organitzadora
Els Premis Zirkòlika estan organitzats per l’entitat Zirkòlika que treballa des del 2004 per la difusió, comunicació i promoció de les arts del circ. La Nit de Circ compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.