La Nit de la Recerca arriba a Catalunya

Els actes, completament oberts al públic, se celebren simultàniament a Girona, Sabadell, Múrcia i 150 ciutats europees de 30 països

Catalunya participa per quarta vegada consecutiva a La Nit de la Recerca amb actes a Girona i Sabadell el divendres 26 de setembre. Les diferents celebracions volen apropar al gran públic la vessant més divertida i recreativa dels científics.
Aquesta iniciativa de la Comissió Europea, sota el lema Recresearchers: Recreational Researchers, pertany al programa People del 7è Programa Marc, i ofereix al públic general una oportunitat única de descobrir els investigadors i investigadores de manera divertida, participativa i recreativa. Amb L’objectiu de fons D’animar el jovent a emprendre una carrera científica, aquesta gran festa de la ciència se celebrarà també alhora a Múrcia i a 150 ciutats europees de 30 països.
Els actes de La Nit de la Recerca?08 consistiran en una sèrie D’esdeveniments lúdics oberts al públic on els assistents podran gaudir de diferents activitats de caire interactiu i acostar-se al personal investigador per conèixer la seva tasca i motivacions personals. A Girona, se celebrarà a la Plaça Jaume Vicens Vives (darrera els Jutjats) a partir de les 5h de la tarda del 26 de setembre. Les celebracions a Sabadell, tindran lloc en el mateix horari a Fira de Sabadell.
L’acte de Girona inclourà, entre D’altres activitats, un blogging amb científics per a compartir els seus experiments, la possibilitat de prendre un cafè amb els investigadors i preguntar-los tot allò que es vulgui saber sobre ciència, una gran xocolatada infantil, la possibilitat de descobrir facetes personals dels investigadores mentre treballen a un joc de Who is who?, a banda de comptar amb els espectaculars jocs de ciència de Dani Jiménez, del programa ?El club? de TV3.
A Sabadell, la màgia serà el fil conductor de diferents activitats lúdiques a càrrec D’investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) dedicades a temes com ara els superconductors, la química o la elaboració de la cervesa, i més D’una dotzena de tallers sobre, entre D’altres, àmbits a L’astronomia, les iL’lusions visuals o la simulació de processos naturals com L’erosió i la sedimentació. Igualment, tots dos actes catalans es connectaran en directe entre ells i amb els de Múrcia.
Durant la La Nit de la Recerca?08, es lliuraran, a les diferents ciutats, els premis del concurs de fotografia Com es un científic o científica?, convocat el proppassat mes de juliol per L’Agència de Gestió D’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Adreçat a tots els públics, el concurs pretén reflectir la visió particular de la societat sobre qualsevol dels aspectes quotidians del treball dels científics i científiques mitjançant una fotografia.
El projecte de La Nit de la Recerca?08 està coordinat a nivell de L’Estat espanyol per la Universitat de Girona (UdG) ?segona participació al projecte i primera com a organitzadora- mitjançant L’Institut de Química Computacional (IQC). Compta amb la participació en qualitat de socis de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Múrcia (UMU), la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Departament D’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya a través de L’Agència de Gestió D’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).