La nova creació de Sergi López i Jorge Picó, '30/40, Livingstone', es podrà veure per primer cop en el marc del festival Temporada Alta

Després de L'èxit de 'Non solum', els dos creadors proposen ara un desequilibri entre gest i paraula

Sergi López i Jorge Picó repeteixen experiència sobre els escenaris després del clamorós èxit obtingut amb ‘Non solum’. Ara ens presenten ’30/40, Livingstone’, que s’estrena a Temporada Alta, on L’any 2005 ja van presentar la seva primera creació conjunta. En aquesta ocasió, López i Picó -que són autors, directors i actors-, donen vida a la història del cèlebre explorador i missioner David Livingstone (1813-1873) i la seva obsessió per la recerca de la seva peça més preuada. El muntatge, coproduït pel mateix festival, veurà per primer cop la llum l’1 de desembre al Teatre de Salt.

’30/40 Livingstone’ es basa per un interessant desequilibri entre els dos personatges protagonistes: la relació entre un explorador i un animal invisible que està buscant. Sergi  López, que dóna vida al mateix Livingstone, aporta la dicció, encarna els esdeveniments i les situacions de l’obra i els dóna resposta amb la paraula o  actuant en el silenci. D’altra banda, Jorge Picó, que és aquest misteriós animal, omple l’espai amb  impressions corporals, records mímics, gestos i moviment. Els mateixos creadors defineixen ’30/40, Livingsone’ com ?un espectacle d’humor, tennis i antropologia, un elogi a la dialèctica entre el gest i la paraula?. El muntatge és també, a la vegada, un estudi psicològic a través del gest i les actituds de certs comportaments tant de L’home com de L’animal, i una oda a la revelació i a L’autoconeixement.

La unió entre aquests dos creadors va començar L’any 1990 a L’escola de Jacques Lecoq de París, on Picó i López estudiaven i van forjar unes estretes complicitats. La combinació del talent de cadascun D’ells explica L’èxit rotund de ‘Non Solum’, una proposta accelerada i enginyosa en la qual Sergi López interpretava a molts personatges diferents, i que Picó va dirigir. Temporada Alta es converteix, un cop més, en altaveu de les qualitats artístiques i el talent de dos creadors que sempre van més enllà del que aparentment pot semblar i que mai no deixen el públic indiferent.

Etiquetes:
,