La nova sala Stroika, seu de la Casa de la Música a Manresa, s´obrirà al públic el 22 d´octubre

El nou equipament per a la formació, creació, exhibició i difusió de la música, impulsat per Kay Studios i Propaganda pel fet, inaugura la seva programació amb una desena de concerts

El 22 d’octubre obrirà les portes a la ciutat de Manresa una nova sala destinada a la promoció de la música en directe, única per la seva excel·lència acústica a la Catalunya central. Stroika serà també local D’assaig de grups en gira i centre de formació, a la vegada que combinarà la programació pròpia de concerts, la que es generi de la Casa de la Música i les sessions discoteca, en les quals un DJ resident punxarà rock, hip-hop, reggae, pop, rumba, mestissatge i indi (tots els divendres i dissabtes i les vigílies de festiu, des de les 22 hores fins a les 6 de la matinada).

Després de dos anys des de que es va iniciar el projecte, Stroika, amb un cost de 1.300.000 euros, neix com a sala pensada per a la música en directe i cuidada fins a l’últim detall. 1.350 metres quadrats de superfície, capacitat per a 850 persones, el millor equip Meyer Sound, un moll de càrrega i un escenari de 80 metres quadrats obriran a la Casa de la Música un nou ventall de possibilitats a la Catalunya central. Aquest circuit de sales del país estrena seu per primera vegada amb Stroika.

La sala, de titularitat privada i participada pel segell discogràfic Propaganda pel Fet! i Kay Studios, entrarà en funcionament amb una fórmula mixta en la qual una part dels seus usos són públics, mitjançant el conveni de la Casa de la Música amb les administracions.

La Casa de la Música de Manresa té un pressupost anual de 240.000 euros, amb aportacions de L’Ajuntament de Manresa, la Generalitat de Catalunya i els socis de L’espai, en una fórmula de participació pública-privada.

 
Programació de 2010

La presentació del tercer disc de Plouen i ?Estepa Mediterrània?,  programa OFF de la Fira Mediterrània de Manresa (del 4 al 7 de novembre), donaran el tret de sortida a una programació que inclou una desena de concerts fins al mes de desembre, del pop al rock, passant pel metal, la fusió i el folk (amb Lax, Remendaos, Skatalà, Beth, Obrint Pas, Kop, Ai, Ai, Ai, The New Raemon, Berri Txarrak, entre D’altres).

Els preus dels concerts oscil·laran entre els 8 i els 14 euros, i les entrades es podran adquirir a taquilla o a través del web.

Etiquetes:
,