
10 des. 2008 La novel·la de Cabré Les veus del Pamano gran èxit editorial a Alemanya
Supera 100.000 exemplars venuts
La publicació a Alemanya de Les veus del Pamano de Jaume Cabré ha esdevingut un gran èxit des que va arribar a les llibreries fa poc més D’un any de la mà de Surhamp.
L’edició de butxaca de Les veus del Pamano va arribar a les llibreries alemanyes el passat 15 D’octubre. Des D’aleshores ha acumulat cinc edicions i ha anat escalant posicions en la llista dels llibres més venuts fins assolir la xifra de 100.000 exemplars venuts.
Prèviament, L’agost del 2007, i coincidint amb la Fira de Frankfurt en què Catalunya era la cultura convidada, Surhamp va publicar L’edició en tapa dura de Les veus del Pamano, que D’aleshores ençà ha atès unes vendes properes als 40.000 exemplars. La traducció a L’alemany ha estat de la mà de Kirsten Brandt.
Des de L’editorial alemanya Surhamp consideren que L’èxit de Les veus del Pamano a Alemanya consistueix un fet remarcable si és té en compte que aquesta novel·la de Jaume Cabré té unes característiques locals molt pròpies. ?Amb aquest llibre, ha triomfat la literatura de qualitat entre els lectors alemanys’, han afirmat Corinna Santa Cruz, editora de Surhamp.
Les veus del Pamano (Proa) és un fris de records D’un Pirineu pallarès a les acaballes de la guerra civil espanyola. El lector hi troba la Tina, una pacífica mestra i fotògrafa que treballa en una escola de Sort i que fa unes fotografies D’un vell edifici escolar del poble de Torena que està a punt de ser enderrocat. Un simple gest. Clic. I ja està. El lector anirà descobrint, pàgina rere pàgina, les conseqüències D’aquest fet aparentment banal. Els anys quaranta, els maquis, la misèria moral del franquisme, les covardies personals i col·lectives, les heroïcitats més impensables que es van esdevenir al Pirineu pallarès des que les tropes franquistes van arrasar amb inusitada ferocitat aquella zona, com també els esforços per oblidar, tergiversar o recordar obstinadament els fets, desemboquen a començaments del segle XXI i interpel·len els personatges que, al cap de tant de temps, es decideixen a tibar la manta de la Història.