La novena edició de l'Acústica creix i arriba als 38.000 assistents

El festival de Figueres confirma el seu bon moment

L’Acústica va tancar dissabte la seva novena edició amb un destacat augment d’assistents. Es calcula que en aquests 5 dies hi hauran passat unes 38.000 persones, 3.000 més que l’any passat.

L’augment d’espectadors, segons el director del festival Xavi Pascual, s’ha concentrat principalment en els concerts de les 11 de la nit a la plaça de l’Ajuntament, que han obtingut la mateixa ocupació que els de la 1 de la matinada, que sempre acostumaven a fer el ple. Especialment destacables són els d’Els Amics de les Arts, Delafé y las Flores Azules i Reincidentes en acústic que han congregat, cadascun d’ells, més de 3.000 persones.

D’altra banda la programació de la plaça Josep Pla també ha contribuït al creixement amb plens espectaculars les nits de dijous amb La Troba Kung-Fú, divendres amb Mishima i dissabte amb The Cabriolets, el grup de Bimba Bosé.

Els concerts de pagament també han tingut una major ocupació gràcies al millor aprofitament de l’espai de seients, que ha permès situar-hi 670 cadires. El concert de divendres de Love of Lesbian va deixar molta gent a les portes del claustre del Muntaner després d’exhaurir les entrades el dia abans del concert.

L’experiència del karaoke-live també ha estat molt positiva. Cadascuna de les dues nits hi han cantat més de 40 persones quedant-se gent en llista d’espera després de l’actuació.

Pel que fa a la Fira de Menjars del Món, tot i haver-se reduït l’espai a la Rambla, s’han mantingut unes xifres simialrs a la de l’any passat arribant a una mitjana de 1.500 persones diàries que han triat aquesta opció per sopar.

L’edició 2011 serà la del desè aniversari. Segons Xavi Pascual “caldrà estudiar la pròxima edició meticulosament perquè hi ha molts projectes per tirar endavant però s’han de tenir en compte tots els recursos de què podrem disposar?.

Etiquetes:
,