La poesia de L’estranyesa

Del 30 de maig al 20 de juliol a la Fundació Miró

L’Espai 13 de la Fundació Joan Miró acull, del 30 de maig al 20 de juliol, la cinquena i darrera exposició del cicle Kawaii! El japó ara, dedicat a la jove creació japonesa contemporània.
L’Espai 13 de la Fundació Joan Miró acull, del 30 de maig al 20 de juliol, la cinquena i darrera exposició del cicle Kawaii! El japó ara, dedicat a la jove creació japonesa contemporània.
Després D’Aya Takano, Erina Matsui, Chiho Aoshima i Tomoko Sawada, arriba el moment de descobrir les obres de Kohei Nawa. Després de quatre noies, arriba el torn a un noi.
Kohei Nawa, de 33 anys, exposa al Japó i a L’escena internacional; és un dels artistes més interessants de la seva generació. La seva obra planteja interrogants sobre la frontera entre visió i percepció, tot creant un món oníric i ple de delicadesa.
Kohei Nawa va néixer a Osaka el 1975. Viu a Kyoto, on treballa en un immens taller que li permet crear peces de gran format, monumentals. Sigui en escultures, dibuixos, instal·lacions o pel·lícules, juga amb la percepció de L’entorn de L’espectador i inventa coses plenes D’una estranya poètica. L’artista transforma L’estat original D’una imatge, D’una cosa o D’un espai amb la projecció D’imatges damunt L’aigua, recobrint els objectes de perles de vidre o envaint L’espai amb gegantines formes moleculars. Kohei Nawa transcendeix la banalitat i transforma allò que és ordinari en excepcional: transmuta deixalles, burilles, una fruita o un animal dissecat en un objecte preciós i extraordinari.
Nawa va estudiar primer a la universitat D’art de Kyoto i després al Royal College of Art de Londres. De L’estada a la Gran Bretanya en conserva una manera de fer servir L’objecte que pot recordar la New Sculpture anglesa i artistes com ara Tony Cragg, Bill Woodrow o Richard Deacon. La comparació, però, s’acaba de seguida: Kohei Nawa desplega un estil que és, sobretot, molt personal.
A la Fundació Miró presenta la sèrie de les ?beads sculptures’ (escultures amb boletes) . Aquesta sèrie es troba a L’inici de tota la seva obra: començà a treballar-hi quan encara estudiava a la Universitat de Kyoto. Des D’aleshores elabora aquests objectes comprats per internet i recoberts de boletes de vidre transparents. L’artista ofereix una nova ?pelL’ a L’objecte i, així, el converteix en abstracte, difícilment identificable. La mirada ha de travessar aquesta capa de vidre per percebre el contorn D’un animal dissecat, D’una sabata o D’una joguina. Jugant amb la llum, aquestes perles de vidre creen una vibració màgica al voltant dels objectes i els magnifica. La sèrie dels ?beads’ és una recerca sobre llum i transparència, sobre fragmentació i metamorfosi de la imatge i convida L’espectador a interrogar-se, ell també, sobre què és una imatge.

Etiquetes:
,