La primera adaptació teatral d’El discurs del Rei s’acomiada de Barcelona el proper diumenge al Teatre Poliorama

La commovedora història escrita per David Seidler al voltant de la figura de Jordi VI d'Anglaterra va ser reconeguda amb quatre premis Oscar

La primera adaptació teatral de l’oscaritzada pel·lícula El discurs del Rei es podrà veure al Teatre Poliorama fins diumenge 19 de juliol. El text, que l’escriptor britànic David Seidler (Londres, 1937) va escriure després del premiat guió cinematogràfic, ha estat dirigit ara per Magüi Mira i adaptat per Emilio Hernández, sota la producció de José Velasco.

El muntatge recull un singular episodi de la història de Jordi VI, comprès entre el seu discurs a Wembley el 1925 i el que pronunciaria, ja proclamat rei, el 1939, per declarar la guerra a Alemanya. La vida del Príncep Albert (Bertie) va estar marcada en aquests anys decisius per a Europa per una complexa relació amb el seu logopeda, Lionel Logue, amb qui va fer una teràpia poc ortodoxa per superar la seva persistent tartamudesa i guanyar l’eloqüència que li faltava.

Zebra Producciones ha aconseguit portar als escenaris del nostre país un text que aprofundeix en el poder de la paraula i l’eloqüència, en la fragilitat d’un Rei del que tots es burlaven i que ha d’utilitzar la seva veu per entrar a les llars a través de la ràdio, en l’amistat de dos homes corrents i el seu afany de superació, en l’amor incondicional d’una dona i l’humor com a teràpia per a la supervivència.

Donen vida als personatges els actors Adrián Lastra, com a rei Jordi VI, Roberto Álvarez en el paper del logopeda Lionel Logue, Ana Villa en el de reina Isabel, Gabriel Garbisu encarnant el rei Eduard VIII, Lola Marceli la seva dona, la controvertida Wallis Simpson, i Ángel Savín a Winston Churchill.

Es podrà veure de l’1 al 19 juliol, els dimecres, dijous i divendres a les 21h, els dissabtes a les 18h i a les 21h, i els diumenges a les 18h amb un preu d’entre 23€ a 28€.