Cap Butaca Buida

La primera edició del “Cap Butaca Buida” ja supera la meitat de les butaques venudes

De cares al 16 de març s'han adherit 60.457 entrades disponibles arreu de Catalunya

Redacció.- “Cap Butaca Buida” ja ha venut més del 50% de les localitats disponibles pel 16 de març, 31.000 butaques, quan queden menys de dues setmanes abans de la celebració de la diada. Els organitzadors – l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Time Out i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport de la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla d’Impuls del Teatre, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de Teatres Públics i la FAC (Federació d’Ateneus de Catalunya)– tenen bones expectatives de cara a la primera edició del Cap Butaca Buida i fan una crida a la ciutadania per a ocupar les butaques disponibles dels 145 espais escènics, entre teatres públics, privats i ateneus d’arreu de Catalunya adherits a la proposta. Les 176 obres en cartellera el dia 16 de març es poden consultar al web.

Des d’Adetca, Isabel Vidal, presidenta de l’associació, anima la ciutadania a “seguir participant de manera activa de la gran festa del sector i del públic comprant la seva localitat per aconseguir el repte d’omplir el màxim d’espais escènics del país”. Cap Butaca Buida” és una proposta insòlita que a Catalunya servirà per donar el tret de sortida dels actes de celebració de la Setmana Mundial del Teatre, que enguany es prepara amb la intenció de plantar la primera llavor de la que esdevindrà la “Diada Nacional del Teatre”, a l’estil d’altres diades culturals com Sant Jordi.

Compte enrere per “Cap Butaca Buida”

El tret de sortida de la campanya de “Cap Butaca Buida” es va donar el 18 de desembre passat amb la presentació de la iniciativa al Teatre Romea. Des d’aquell moment, els teatres i sales del país es van posar en marxa per a formar part, a través de les seves adhesions, d’aquest projecte pioner que comença avui el compte enrere per a fer història. Per aquest motiu, Eduard Voltas, director general d’estratègia de Time Out a Espanya i França, subratlla que “des d’avui i fins el 16 de març, ens toca convidar tota la ciutadania a formar-ne part, volem que aquell dia tothom vagi al teatre, hagi comprat entrades o n’hi hagin regalat. Estem convençuts que valen la pena tots els esforços que calguin per fer un èxit d’aquesta diada nacional i cultural a l’estil de Sant Jordi, que ha estat la nostra inspiració”.

La venda d’entrades continua disponible a la web i als portals de cadascun dels teatres adherits. El web de “Cap Butaca Buida” mostra també el comptador del total de butaques disponibles que s’actualitza periòdicament, amb un compte enrere a mesura que es van omplint les butaques dels teatres adherits.

El recompte d’entrades venudes se centralitza en el Centre de Treball de la Fundació Esclerosi Múltiple, que estarà en contacte de forma constant amb els teatres adherits per fer un seguiment del nombre de butaques que es van omplint i així actualitzar el marcador.

Tota la campanya té un gran repte: que l’esdeveniment del 16 de març converteixi tot el territori català en una gran festa del teatre. Un dia on tots els teatres duran a terme una acció conjunta que permetrà visibilitzar l’èxit de la jornada així com diverses activitats de comunicació vinculades a aquest gran esdeveniment cultural. La celebració de la fita aconseguida tindrà la seva cloenda a El Molino de Barcelona amb l’espectacle “Festa Grossa” de Fel Faixedas i Carles Xuriguera, amb una festa posterior que comptarà amb la presència d’autoritats i personalitats del món de la cultura.

Una iniciativa solidària

“Cap Butaca Buida” és una iniciativa que “vol demostrar al món el potencial cultural de Catalunya i ser, a la vegada, solidària. El sector porta anys reclamant el 2% del pressupost de la Generalitat per a inversions en cultura i és per aquest motiu que Adetca destinarà aquest mateix percentatge mínim de la recaptació total a un projecte que utilitzi la cultura com a eina de millora i transformació social. En aquesta primera edició, l’entitat beneficiària serà Pallassos sense fronteres per “la seva tasca humanitària”.

“Cap Butaca Buida” és una campanya que depèn de la mobilització de la gent. Una mobilització que s’ha de fer poble a poble, barri a barri, teatre a teatre. Cada català i cada catalana que estigui omplint la seva butaca sabrà que està participant d’una fita col·lectiva que traspassarà totes les fronteres.

Etiquetes: