La programació de Nadal de L’Auditori arrencarà amb un concert de nadales del Quartet Mèlt

Redacció.- L’Auditori de Barcelona presenta per tercera temporada una programació especial de Nadal pensada per gaudir de la música en família. Les activitats i concerts del Nadal a L’Auditori començaran diumenge 11 de desembre amb el concert “Nadal amb el Quartet Mèlt”, guanyadors de la passada edició del programa de TV3 “Oh, Happy Day”. Els Mèlt i la seva banda oferiran un concert molt especial amb Nadales de casa nostra i famoses Christmas en clau de jazz que ha arranjat expressament per al concert de L’Auditori el compositor i director Joan Albert Amargós. No faltaran tampoc els temes més coneguts que han popularitzat el quartet.

La programació de Nadal continuarà el 18 de desembre amb el Concert de Nadal de la Banda Municipal de Barcelona que històricament exhaureix totes les entrades. Aquest any la Banda oferirà un recull de les millors nadales de Manel Oltra acompanyada de les corals Cantiga, Càrmina i Sinera. I també amb la banda donarem la benvinguda a l’any nou amb el Concert de Cap d’Any amb música que combina l’espontaneïtat de la tradició popular amb l’elegància de la música clàssica.

Els dos concerts que oferiran el prestigiós compositor Alexandre Desplat i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya els dies 22 i 23 de desembre seran una de les grans cites d’aquest Nadal. Desplat es posarà al capdavant de l’Orquestra per dirigir-la en un apassionant viatge per les seves millors bandes sonores. Durant els darrers deu anys, Alexandre Desplat ha estat nominat vuit vegades als premis Oscar, n’ha guanyat un per Gran Hotel Budapest i continua treballant en una mitjana de sis pel·lícules cada any. A L’Auditori el públic podrà gaudir de fragments musicals de pel·lícules tant memorables com La jove de la perla, Philomena, The Imitation Game, El gran hotel Budapest, Godzilla, El discurs del rei, El curiós cas de Benjamin Button o Harry Potter, entre d’altres. Un any més, L’Auditori i l’OBC s’han volgut recordar especialment d’aquells col·lectius que treballen durant les festes i agrair-los la seva tasca. Per això ha convidat més de 1000 professionals del cos de Bombers de Barcelona, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana de Barcelona, personal sanitari dels hospitals de Sant Pau, Clínic, Vall d’Hebron, Can Ruti, Bellvitge, l’Hospital del Mar i Sant Joan de Déu, el Servei d’Emergències Mèdiques, i el Servei de Neteja de l’Ajuntament de Barcelona. Ells i les seves famílies tindran accés en exclusiva a l’assaig general del concert Desplat dirigeix les seves bandes sonores el dia 22 de desembre a les 10 h.

Del 26 de desembre al 8 de gener desembarcaran a L’Auditori Tortell Poltrona i Albert Pla amb el seu nou espectacle. Una parella única que des de l’escola dels somiatruites perduda al mig del Montseny ens durà al món dels pallassos i les cançons i amb qui els somriures al pati de butaques estan garantits.

Entre les propostes del Nadal a L’Auditori no hi podia faltar el clàssic del Servei Educatiu Sona Bach, pensat per a nens i nenes a partir de dos anys, que es podrà veure els dies 28 i 29 de desembre. Un espectacle que descobreix als més petits la música de Johann Sebastian Bach de la mà del saxofonista Llibert Fortuny. Un passeig amb amics durant el qual podran escoltar els hits d’aquest geni del Barroc arranjats en clau de jazz i interpretats amb instruments dels segles XX i XXI. I torna també l’activitat participativa Vine a Cantar que permet als assistents pujar a l’escenari de L’Auditori per actuar davant del públic. Aquest any L’Auditori proposa Vine a Cantar… The Beatles II amb el grup Sargent Peppers, el 28 de desembre i Vine a cantar… Nadales amb el Quartet Mèlt, el 29 de desembre. Vine a cantar és una de les activitats participatives amb més èxit que programa el Servei Educatiu de L’Auditori. El format consta de dues parts: la primera, d’una durada de 2 hores, és un taller on famílies o grups d’amics treballen amb una directora de cor un repertori acompanyats per una banda de músics en directe. A la segona part, aquest repertori es presenta davant d’altres amics i familiars, en un concert d’una hora de durada.

El Museu de la Música de Barcelona també oferirà el taller de Nadal Els Pastors Músics (27 de desembre) que permet als participants fer un recorregut guiat per descobrir una selecció d’instruments tradicionals relacionats amb el Nadal i construir un instrument per fer-lo sonar durant les festes. A més, els dies 28 i 29 de desembre tothom que vingui a alguna de les activitats del Nadal a l’Auditori tindrà accés lliure al Museu de la Música.

El Nadal a L’Auditori arriba a la tercera temporada consolidant la proposta d’oferir una programació de qualitat per gaudir de la música en família durant les vacances de Nadal. En les dues edicions anteriors han passat per L’Auditori més de 30.000 persones que han gaudit dels concerts, tallers i activitats de Nadal.