La Propeller Theatre Company torna al Temporada Alta amb Ricard III

El muntatge es podrà veure al Teatre Municipal de Girona aquest 4 de desembre

La companyia britànica Propeller i del seu director Edward Hall estrenen al Festival Temporada Alta, una adaptació de Richard III, del dramaturg William Shakesperare, recuperant-ne l’essència original i traslladant damunt l’escenari, la sang i la violència inclosa en el text.

La Propeller Theatre Company, que visita per tercera vegada Temporada Alta, ens porta en aquesta ocasió la història del rei més sanguinari, fascinant, cruel i ambiciós de tots els quals Shakespeare -amb permís del Rei Lear- ha donat al teatre. Richard III, que no s’atura davant res ni ningú en el seu camí cap al tron, fa de l’assassinat, l’engany i un deliciós humor negre, autèntiques divises.

Edward Hall, director de L’espectacle, fundador de la companyia i, recent director artístic del Hampstead Theatre de Londres diu que han comprimit la història i fins i tot, per posar a L’espectador en context, han afegit un fragment D’Enric VI a la introducció. L’obra que ens preseten és una versió un pèl retallada però sense modificar ni un sol dels versos que configuren la que és, després de Hamlet, la segona obra més llarga del bard D’Straford.

La peça, una diabòlica aventura que explica l’ascens al cel d’un home i la seva posterior caiguda als inferns, tanca el cicle d’obres de Shakespeare dedicada a la Guerra de les Roses. Pel director, Richard III pretén ser un homenatge al grand gignol i a les pel·lícules de terror. La Propeller Theatre Company, està formada únicament per homes, tots capaços D’interpretar amb música en directe els temes que ells mateixos han composat per a L’espectacle. La companyia, dirigida per Edward Hall i amb un indiscutible prestigi internacional, ja va meravellar el públic de Temporada Alta amb les seves posades en escena de Conte d’hivern (2005) i L’amansiment de la fúria (2006).

Etiquetes:
, ,