La quarta edició del Riba Rocks arriba els dies 2, 3 i 4 de setembre

Actuaran 10 grups i 14 djs a aquest esdeveniment de música, art i natura de Riba-Roja d'Ebre

Redacció.- El festival Riba Rocks és una experiència vivencial de tres dies, arrelada en l’ecologia i el respecte cap al medi ambient, que neix de la unió de les cultures catalanes i angleses, amb l’ànim de descoberta del món rural. Aquest festival independent està creat perquè el públic gaudeixi de concerts i espais per a l’art en la tranquil·litat de la finca de “La Vall”. Riba Rocks està organitzat per l’Associació Riba Rocks, sense ànim de lucre, i amb el suport de voluntaris. Enguany, el cartell de concerts, i seguint amb la filosofia de les altres edicions anteriors, està protagonitzat per la música rock, indie, folk i de house club, amb actuacions en directe de bandes vingudes d’arreu del món, així com djs.

La venda d’entrades pel festival es pot fer al web www.riba-rocks.com/tickets a un preu de 30 euros, amb possibilitat d’acampar. A més dels concerts, els assistents al festival podran fer sessions de ioga amb música de Deep House, i participar en tallers de permacultura sobre l’entorn i el territori.

 

Un cartell internacional amb 10 grups i 14 djs

El divendres 2 de setembre, l’estrena del festival anirà a càrrec d’un dels caps de cartell, The Cool Quest (Països Baixos). La banda, que aquest estiu tocarà a uns 45 festivals europeus, ha guanyat diversos premis i beu de grups com The Roots, D’Angelo i de l’estil hip-hop i funk. Aquella nit, els acompanyaran la banda barcelonina Peachy Joke, que presentaran el seu disc “No heroes”, i  Deco Pilot (Barcelona), rock. El duet Maple & Mahogany (Estats Units i Àustria) seran els altres protagonistes de la jornada. D’estil indie-folk i amb composicions pròpies, enguany debuten amb el disc “Whispers”. Pel que fa als dj, la música anirà a càrrec dels britànics Marc Flood, Joe Brook, Filtah, Jonty i els eivissencs Sarah Main (Resident Pacha, Ibiza).

El dissabte 3, serà el torn dels barcelonins Technopolitans, que presentaran el seu segon disc d’estil indie-electrònics, amb referents com Two Door Cinema i Daft Punk. Els britànics Echoic, banda formada el 2013, presenten “Testify”. El quartet d’alt-rock ja compta amb molts fans al seu país. Els Fizzy Soup (Cuenca) són un duet captivats per l’indie-folk, que tot i ser relativament nous al panorama estatal, ja han obtingut diversos premis pel seu disc de debut “Wood room”.

Els alemanys Nik & The Mojos són tres músics dedicats amb cos i ànima al rock ‘n’ blues. Adrià Cid és un ceramista i músic de Riba-Roja d’Ebre, que suma estils com el reggae, la rumba  i el rock. Els britànics Troubadour’s Garden aposten per l’acústica, amb creacions altament líriques i emocionants que van des del folk al jazz. En l’àmbit dels dj’s, aquest dia punxaran el col·lectiu Cafè Mambo Ibiza, amb un espectacle musical que forma part del seu tour global d’enguany. Es tracta dels djs: els principals Jason Bye y Javi Barreda amb Steve Elliott i Doctor Feelgood, tots procedents dels clubs eivissencs.

El festival Riba Rocks compta amb el suport dels patrocinadors Negrita i Manna House. Així com amb la col·laboració de Wegow, Ecovamos i l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre.