La realitat que patiren els vençuts exiliats a França

Guerrero Medina presenta L'exposició de pintura i dibuix de gran i petit format, La retirada. Exilis

Can Framis, espai de pintura contemporània, inicia una nova etapa de promoció i difusió de L’art contemporani català, a través D’un seguit de propostes artístiques en L’espai D’exposicions temporals AO.

Ubicat a la planta baixa D’una de les naus que integra L’antic complex fabril, el nou espai expositiu acollirà diverses propostes artístiques que se succeiran al llarg de L’any i que atorgaran reconeixement i difusió als artistes que integren el fons D’art de la col·lecció.

Guerrero Medina,  ( Jaen, 1942) presenta el 17 de juliol, L’exposició de pintura i dibuix de gran i petit format, La retirada. Exilis. Prenent com a punt de partença la mostra celebrada al Museu D’ Història de Catalunya,  Batecs de la memòria a 70  anys de la II República, comissariada per Jaume Sobrequés L’any 2000, vuit anys més tard el president de L’ Associació Hijos e Hijas de Republicanos Españoles e Hijos del Éxodo, Serge Barba, proposà a L’artista una exposició sobre la temàtica de L’exili coincidint amb els actes commemoratius del setantè aniversari de la Guerra civil espanyola a la ciutat D’Argéles-sur-Mer.

En motiu D’aquesta mostra, Guerrero Medina reprèn, des D’una nova mirada, la idea de L’exili treballada uns anys abans. La realitat gèlida i aspra  que patiren els vençuts exiliats a França esdevé, en ulls del pintor, un exemple de dignitat i valor que es manifesta a través de camins infinits per on transiten figures de personatges anònims que s’esvaeixen en L’espai.