La renovació de ?La Bella Dorment del Bosc?

Un relat més cinematogràfic i un canvi en el llenguatge escènic com a principals novetats

L’estrena a Madrid i la gira posterior de la nova producció D’un dels clàssics universals de la història del ballet suposen el llançament estatal de la companyia catalana encapçalada per David Campos.
?La Bella Dorment del Bosc? es presentarà avui divendres al Teatre -Auditori de Sant Cugat del Vallès i s’estrenarà el proper 8 D’abril al Teatro de Madrid. Un relat més cinematogràfic i una renovació del llenguatge escènic són les principals novetats coreogràfiques D’aquesta versió. El muntatge incorpora, a la música original de Txaikovski, nous temes signats per Llorenç Peris. L’escenografia i el discurs narratiu de L’obra es recolzen sobre tres pantalles multimèdia, amb projeccions de la vídeo creadora Tatiana Halbach.

El 2009 es compleixen 50 anys de la versió cinematogràfica de ?La Bella Dorment del Bosc? que va estrenar la factoria Disney el 1959. El coreògraf català David Campos – partint del ballet homònim signat per Txaikovski i Petipà i dels textos originals del contes dels germans Grimm i de Perrault com a models dramàtics – ha volgut renovar un dels grans clàssics de la historia del ballet, fent de la Bella Dorment un relat força més contemporani i D’estructura cinematogràfica.

Aquesta nova producció suposa el llançament estatal de la Companyia de Ballet de David Campos, la qual, amb les funcions a Sant Cugat i Madrid, inicia una gira que la portarà per tot el territori de L’Estat, culminant amb la temporada nadalenca de 2009 a Barcelona. Els deu anys D’aquesta companyia catalana avalen la seva voluntat D’acostar grans peces del repertori clàssic del ballet a un públic cada cop més heterogeni.

Etiquetes: