La representació, disposada a sorprendre i emocionar els espectadors locals i forans

A L'estiu retorna El Misteri de la Selva

L’Església de Sant Andreu Apòstol de la Selva del Camp (Baix Camp) acollirà els propers dimarts 14 i dimecres 15 D’agost de 2012 el 33è cicle de representacions D’El Misteri de la Selva, L’escenificació del drama assumpcionista íntegre més antic D’Europa escrit en llengua romànica.

L’any 1980 la Selva del Camp veia com el somni D’un grup de vilatans es feia realitat amb la primera representació D’El Misteri de la Selva que, gràcies a la bona acceptació, es convertiria en una celebració continuada any rere any i que  s’ha consolidat com un dels principals esdeveniments culturals del territori. Des del 1980 i de manera ininterrompuda, s’han realitzat unes 70 representacions a la població i a D’altres indrets com ara Elx, Tarragona i Montserrat, i a ciutats tan emblemàtiques com Roma i Jerusalem.

Al llarg dels anys, El Misteri ha rebut diferents premis, entre els quals destaca el Premi Nacional de Cultura Popular a la millor iniciativa artística popular  ex-aequo L’any 1994. També ha anat incorporant millores a nivell artístic i tècnic. Les principals han estat la il·luminació, donat que els efectes lumínics són determinants en la successió de les diferents escenes, i la incorporació de directors escènics i musicals, que duen a terme assajos personalitzats amb els diferents actors.

Al Misteri hi participen de forma desinteressada més de 100 persones, una desena de les quals des de la primera representació L’any 1980, entre actors, cantors, músics, escenògrafs, maquilladors, tècnics de llum, directors, ajudants de vestuari, etc. Durant aquests 32 anys D’història, més de 300 

persones hi han participat.