La resplandor protagonitza la 43a edició del festival de Sitges

S'homenatjarà el film de Kubrick en el seu trentè aniversari

El resplandor (The Shining) celebra 30 anys i la 43 edició de Sitges ? Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que tindrà lloc del 7 al 17 D’octubre, li vol retre homenatge amb la imatge del cartell oficial D’enguany. La resplandor (1980), del director Stanley Kubrick, és una de les poques pel·lícules de terror D’un caràcter clàssic indiscutible que es manté amb el pas del temps, anant més enllà del gènere i del propi director.

L’agència creativa encarregada del concepte del cartell ha estat China, amb el disseny final D’Art&Maña. Segons L’agència, ?La resplandor és una obra plena D’imatges transcendents. Kubrick va demostrar un cop més ser un mestre a L’hora D’imaginar icones contemporànies, escenes que quedaran en L’inconscient col·lectiu durant molts anys. Això ens ho ha posat molt fàcil però també molt difícil a L’hora D’escollir una única influència per al cartell D’aquest any. Però finalment van ser les nenes les que es van imposar per sobre de totes les altres. La seva mirada inquietant cap a L’espectador ens va provocar tant neguit que no vam tenir més remei que buscar-les a trenc D’alba a la platja de Sitges. I eren allà, sortint de L’aigua i mirant-nos fixament’.

El festival també farà un recordatori als 25 anys de Retorn al futur de Robert Zemeckis, un tribut especial a la figura desapareguda de Paul Naschy amb la projecció del documental El hombre que vio llorar a Frankenstein, i celebrarà els 50 anys de Psicosi, D’Alfred Hitchcock. Enguany el festival comptarà amb les següents seccions: oficial, Anima’t, Noves Visions, Nova Autoria i Cinema Asiàtic, a més de nombrosos cicles i activitas paral·leles. El cinema 3D i l’impacte de les xarxes socials a Internet també tindran un paper destacat a Sitges 2010.