La revista Bonart celebra el desè aniversari

La publicació va fer una doble celebració, primer a Barcelona el dijous i L'endemà a Girona

Mes de tres-centes persones varen assistir el dia 5 de novembre a la festa del desè aniversari de la revista Bonart que es va celebrar a la Fundació Vila Casas de Barcelona. En el decurs de L’acte, que va presentar el periodista Josep Puigbó, es va fer un reconeixement a la tasca desenvolupada pels crítics i gestors culturals, Arnau Puig, Maria Lluïsa Borràs i Rafael Marquina, col·laboradors de la revista des del primer número. L’empresa editora de bonart també va entregar un guardó a Antoni Vila Casas, president de la Fundació Vila Casas.

Artistes, galeristes, directors de museu, crítics D’art, col·leccionistes’ varen ser presents a la festa que va presidir el director general de Patrimoni de la Generalitat, Jordi Roca; Mireia Sabater, cap de L’oficina de difusió artística de la Diputació de Barcelona; Pilar Parcerisas, presidenta de L’Associació Catalana de Crítics D’Art de Catalunya; Ricard Planas, director de bonart i Anna María Camps, editora de bonart.

El dia 6 de novembre es va celebrar a la Fundació Espais de Girona, la segona part de la festa D’aniversari de bonart en la que es guardonarà a tres artistes, Doménec Fita, Paco Torres Monsó i Isidro Vicens. La vetllada va estar presidida per Joan Manuel Treserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.
Una amplia representació del món de les arts va ser present a la Fundació Espais en un acte que va coincidir amb la inauguració de L’exposició que Ricard Planas, director de bonart, ha preparat a Joan Fontcuberta que també va asistir a la vetllada en la que també hi varen ser presents, el diputat de Cultura de la Diputació, Roger Zamorano; la regidora de cultura de L’ajuntament de Girona, Maria Lluïsa Faxedas; el senador Pere Macias, que ara fa deu anys va presidir la presentació del número 1 de la revista, L’editora Anna Maria Camps i el representant territorial de Cultura, Miquel Sitjar.

Bonart va aprofitar la celebració del seu desé aniversari per retra homenatja a tres destacats artistes gironins que han marcat una època en el món de les arts plàstiques: Doménec Fita, Paco Torres Monsó i Isidre Vicens. Fita no va poder assistir degut al seu delicat estat de salut. Joan Manuel Treserras i Joan Fontcuberta varen entregar els guardons preparats per bonart a Isidre Vicens i Paco Torres Monsó.

Etiquetes:
,