La revista digital Passeig de Gràcia ha rebut el Premi Laus d'Or com a millor mitjà de comunicació online 2012

Un projecte pioner i innovador pel seu disseny, objectius i continguts que neix per iniciativa de l'estudi creatiu ESIETE de Barcelona i sense cap inversió en publicitat

Amb tan sols un any de vida, Passeigdegracia.com és una revista que va néixer amb el compromís de promoure la cultura, el comerç, la gastronomia i el turisme que conviuen en la més emblemàtica avinguda comercial de Barcelona: un escenari únic per a compartir experiències.
Des del seu naixement la revista ha comptat amb col·laboradors de luxe de l’entramat creatiu de la ciutat com Juanjo Sáez, Elena Claverol, César Lucadamo, Bernat Rueda, Javier Royo, Mario Eskenazi, Batarata, Edgar Melo, Bernat Camps i Ingrid Pratmarsó, entre molts d’altres.
En el seu primer any de vida, la revista digital Passeigdegracia.com rep el prestigiós premi Laus d’Or com a millor mitjà de comunicació online 2012. Els “Premis Laus” s’atorguen des de fa més de 40 anys i premien l’excel·lència del grafisme i la comunicació visual i s’han convertit en una referència essencial per conèixer les propostes creatives rellevants de l’any.
La revista parteix de la idea de dotar d’identitat el Passeig de Gràcia com a un dels principals eixos comercials de la ciutat (més enllà de la icona d’Antoni Gaudí i l’arquitectura), apropar els ciutadans al carrer i fomentar un turisme de qualitat.
És una idea original d’ESIETE i està dirigida per Javier Pereda amb un equip base en el que destaca la dissenyadora Anna Solsona, el community manager Juanjo María, el programador Ernest Rupérez i els redactors Ana Ma. Guiot i Alfredo Cano.
Els valors que es promouen des de la publicació són els de compromís (amb la història, la ciutat, els usuaris, els productes i les marques), innovació (respectant el passat, el present i el futur), qualitat (de continguts i de servei) i responsabilitat (producte contemporani permeable als canvis socials, culturals i tecnològics).
Passeig de Gràcia és sens dubte un dels eixos comercials i turístics més importants d’Europa i del món. Una “milla d’or” on conviuen la moda i el luxe, però també la cultura, la història, la música o la millor gastronomia. És un escenari viu i efervescent generador d’incomptables històries i notícies que Passeigdegracia.com explica amb veu i opinió pròpia. El Passeig se suma així a la llista de grans carrers que disposen de la seva pròpia pàgina a Internet, com ja tenen Oxford Street o Les Champs Élyseés. Però a diferència d’altres portals amb un enfocament bàsicament publicitari, Passeigdegracia.com aposta per una línia editorial i artística, amb continguts propis de qualitat i col·laboracions de fotògrafs, il·lustradors, redactors i dissenyadors gràfics.
La publicació és un passeig per la moda, l’art, la cultura, el disseny i la fotografia i s’estructura en diferents labels o seccions que s’alimenten diàriament amb nous continguts relacionats amb la cultura, el shopping, les últimes tendències o la gastronomia, a més d’un apartat especial dedicat en exclusiva a les propostes culturals i d’oci més interessants de Barcelona seleccionades per l’equip de redactors.
Des que va néixer ja s’han interessat per la publicació tant l’Ajuntament de Barcelona com l’Associació d’Amics del Passeig de Gràcia degut al caràcter pioner i innovador com a projecte de ciutat i adreçat al concepte d’Smart City (ciutat intel·ligent i sostenible).
Actualment el Passeig de Gràcia representa el quasi 60% de les compres que els turistes extracomunitaris fan a Barcelona i el 27% de les que es fan en el conjunt d’Espanya.
Fins a data d’avui la revista ha realitzat 300 continguts diferents en anglès, català i espanyol, la qual cosa suposa al voltant de 900 publicacions. De les visites que rep la pàgina un 35 % són de l’estranger destacant Estats Units, França, Anglaterra, Xina i Rússia.
Passeigdegracia.com és una iniciativa privada de l’estudi gràfic barceloní ESIETE que sense cap inversió en publicitat, ha aconseguit captar el interès de més de 80.000 usuaris únics, que s’han consultat 285.000 pàgines amb contingut d’alta qualitat, dada que demostra que estan més de 2,40 minuts a la pàgina. L’objectiu de la revista és el de captar les més de 90.000 cerques al mes relacionades amb el passeig a Google.
A banda dels Premis Laus, la revista també ha estat guardonada recentment en els “ED Awards” (The European Design Awards) a la categoria de projectes iniciats i liderats per estudis / agències, premis que atorguen les més prestigioses revistes de disseny d’Europa. I amb els “CSS Design Awards”, enfocats a la funcionalitat i innovació a la xarxa.

Etiquetes:
, ,