La revista Enderrock llança la campanya I amb catalan – La veu d'un poble

El número especial presentarà 100 cançons catalanes de tots els temps

La revista Enderrock llança la campanya ‘I Am a Catalan – La Veu d’un Poble’, que inclourà una votació popular i un número extraordinari per escollir les 100 cançons del nostre imaginari col·lectiu que ens representen millor com a país. Com a primer pas, s’ha fet una selecció de 20 peces referencials per decidir a través d’una consulta popular quines són les més representatives en tots els àmbits musicals.

El resultat de la votació popular i el treball sobre l’origen i la transcència de les 100 cançons catalanes per explicar Catalunya al món, es publicarà en un número antològic de la revista que es posarà a la venda a partir del 20 de desembre en format paper i multimèdia. La revista es distribuïrà també a un miler dels músics més populars del planeta i a més de cinc nmil agents de la indústria musical (festivals, programadors, discogràfiques, erc) de tot el món.

El Grup Enderrock ha obert una consulta popular per saber quina és la cançó que ens representa millor com a país i ens projecta al món. Fins al 25 de novembre es pot votar entre una primera tria de 20 cançons. Per ordre alfabètic a la llista apareixen: “Al vent”, de Raimon; “Boig per tu”, de Pep Sala, Carles Sabater i Josep Capdevila (Sau); “Bon dia”, de Lluís Gavaldà (Els Pets); la tradicional “Cançó del lladre”; el “Cant del Barça”; “El cant dels ocells”; “El meu avi” (l’havanera de Josep Lluís Ortega i Monasterio); l’himne nacional de Catalunya, “Els segadors”; el poema de Verdaguer “L’emigrant” musicat per Amadeu Vives; “L’Empordà” (escrita per Josep Thió i Jaume Rufí i interpretada per Sopa de Cabra ); “L’estaca”, de Lluís Llach , “La gavina”, composta per Frederic Sirés i popularitzada per Marina Rossell); la cançó tradicional “La presó de Lleida”; la sardana “La Santa Espina”; “Los set gotx” del Llibre Vermell de Montserrat ; “Paraules d’amor”, de Joan Manuel Serrat; “Qualsevol nit pot sortir el sol”, de Sisa; “Què volen aquesta gent'”, deMaria del Mar Bonet i Lluís Serrahima; la popular “Se’n va anar”, o “Tio Canya”, d’Al Tall.

Etiquetes: