La ruta Pirinexus, finalista als premis millor ruta pedalable europea del 2014

El jurat de la fira Fiets & Wandelbeurs, d’Amsterdam, ha guardonat amb el premi la via verda de Vennbahn

Pirinexus, la ruta cicloturística de les comarques gironines, ha estat una de les finalistes del premi a la “millor ruta pedalable de l’any 2014”, que concedeix la Fiets & Wandelbeurs d’Amsterdam, una de les fires de cicloturisme i senderisme més consolidades d’Europa. El premi ha estat per la via verda Vennbahn (Alemanya-Bèlgica-Luxemburg). Les altres rutes nominades eren Tour de Manche (França-Anglaterra) i Valsugana (Itàlia). La cerimònia de premis ha tingut lloc aquest matí a la RAI d’Amsterdam.

El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Miquel Calm, ha assistit al lliurament de premis, i ha conversat amb els representants de totes les rutes, membres del jurat i periodistes especialitzats en cicloturisme, que han destacat la bellesa paisatgística del recorregut de Pirinexus.

Calm agraeix al jurat la nominació de Pirinexus, “un reconeixement que posiciona la nova ruta pedalable gironina no només entre el públic holandès sinó en el mercat del cicloturisme europeu”, un sector que ja coneixia en bona mesura les vies verdes de Girona, gràcies al treball de manteniment i promoció fet pel consorci en els darrers deu anys.

El Consorci ha estat acompanyat també pels representants de l’Agència Catalana de Turisme al Benelux. Les dues entitats seran presents a la fira Fiets & Wandelbeurs durant tot el cap de setmana, juntament amb el Patronat de Turisme Girona Costa Brava, entitats de promoció turística d’arreu de Catalunya i empreses privades que ofereixen serveis a cicloturistes i senderistes.

Pirinexus és una anella pedalable de 353 quilòmetres, transfronterera, que uneix el territori dels dos costats dels Pirinexus, i ha pogut ser una realitat després de tres anys de treball amb 2 socis francesos, el Conseil Général des Pyrénées Orientales i Pays Pyrénées Méditerranée, i sobretot amb l’ajut dels fons de la Unió Europea i el suport de la Diputació de Girona.