La Sala Atrium acull la primera estrena al nostre país D’una obra del dramaturg africà Koffi Kwahulé

L'autor visitarà Barcelona del 30 de juny al 5 de juliol

Entre la faula poètica, el recital musical i L’himne a la dona, ‘Jaz’ és un conte urbà de Koffi Kwahulé, dirigit per Raimon Molins i interpretat per Txell Manyoses i Mireia Trias, que ens acosta a L’univers D’un dels dramaturgs africans més reconeguts al món, que no ha estat estrenat mai al nostre país. Amb aquesta producció D’Atrium i Larna Teatre, en cartell del 29 de juny al 24 de juliol, la Sala Atrium s’incorpora als espais del GREC?11 Festival de Barcelona.

‘Jaz’ és un text modern, contemporani i universal signat el 1998 per L’autor i director Koffi Kwahulé, originari de Costa de Marfil però format a París, que ha dut el jazz a la pròpia estructura de les seves obres i L’ha convertit en L’espina dorsal de la seva poètica. El teatre de Koffi Kwahulé, representat a Àfrica, Europa, Estats Units i Canadà, ha estat traduït a L’anglès, L’alemany, el búlgar, el neerlandès, L’italià, el flamenc, el txec, el grec i L’eslovac. La seva relació amb el jazz supera àmpliament la simple temàtica; el jazz és a L’interior de la seva escriptura i estructura la poètica del seu teatre, com la musicalitat de la llengua.

L’obra retrata el quart món vist i viscut des de la pell de Jaz, una espècie D’àngel a L’infern, una dona que ha estat brutalment desposseïda de la seva creença en la innocència i la bellesa del món. En una llengua carnal i tallada a ganivet, Koffi Kwahulé proposa en aquest monòleg una exploració sensitiva del nostre món urbà i de la seva animalitat.

Amb Jaz, l’aposta és clara: escriure un text que, sense necessitar música en el sentit propi, fos en ell mateix jazz. Abans, buscava una història, un tema, i escrivia. Avui, per a Big Shoot, P?tite Soullillure o Jaz, parteixo d’un embrió d’història. No sé, ni tan sols després d’haver-los escrit, quins en són els temes. Ja no puc dir: això parla de tal o tal cosa. Simplement, sentia que havia de prendre alguna cosa D’ un extrem i dirigir-me fins on això em pogués portar.

Koffi Kwahulé
Etiquetes:
, , ,