La Sala Atrium arrenca la seva programació amb la reposició d’El desvetllament d’una papallona nocturna, un monòleg construït amb fragments de Virginia Woolf

Anna Sabaté protagonitza aquest monòleg, que compta amb fragments d’Orlando, La Senyora Dalloway, Tres Guinees, Els Anys, Una cambra pròpia i Les Ones

L’essència de Virginia Woolf puja a l’escenari de la Sala Atrium a partir del proper 21 de setembre. L’actriu Anna Sabaté El desvetllament d’una papallona nocturna dóna vida a una selecció de textos de l’autora que ha seleccionat el mateix director de l’espectacle, Eles Alavedra.

Anna Sabaté encarna Falena, que és com s’anomenen les papallones nocturnes. La paraula, en plural, és un dels títols que Virginia Woolf considerà per la seva obra Les ones. Falena, alter ego de Woolf, té una personalitat creada a partir de textos en què l’autora es dirigeix directament al lector, i se sent afí a la ironia d’Orlando, la sensibilitat de La senyora Dalloway, els compromisos de Tres guinees, els replantejaments d’Els anys, des d’Una cambra pròpia i en l’estat introspectiu que sembla procurar la remor de Les ones.

L’emoció és la protagonista de l’hora i mitja que dura el monòleg, en què Falena, en arribar a casa després d’un sopar, analitza la societat de l’època. L’autora desgrana les seves inquietuds i el seu esforç per mantenir-se honesta en l’ofici d’escriptora, fet que la duu a qüestionar-se la responsabilitat que ha d’assumir respecte a qüestions socials, des de reclamar un accés democràtic a l’ensenyament fins a plantejar-se com la poesia podria ser més quotidiana.

L’obra s’havia pogut veure anteriorment en el marc d’Atrium Lab, en què el teatre proposa un espai per nous projectes d’artistes emergents.