La Sala Parés i la Galeria Trama exposen l'art més jove en la 5a edició del concurs ART

Amb aquesta edició, el concurs es consolida com un pont entre joves artistes i el mercat de l'art

ART <30 reuneix, per cinquè any consecutiu, als deu joves artistes guanyadors del concurs homònim convocat per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, ​​organitzat per la Sala Parés i la Galeria Trama i patrocinat per la Fundació Banc Sabadell. Any rere any, el concurs aconsegueix els seus principals objectius: promocionar l’art entre els creadors menors de 32 anys i afavorir la relació professional dels artistes amb el món de les galeries i el mercat d’art. Aquesta edició compta amb la participació de 87 artistes vinculats a 8 facultats de Belles Arts espanyoles i de dues universitats a França i Portugal que ja van participar l’any passat: la Université de Bordeaux i la Universidade de Lisboa. La centenària Sala Parés de Barcelona, ​​juntament amb la Galeria Trama, acullen l’exposició amb l’obra dels artistes guanyadors del 6 al 27 de setembre i a partir del mes de novembre la mostra visitarà Madrid i itinerarà també a València i Sevilla.
ART <30 és un premi per a artistes joves i és, també, una oportunitat d’exposar en una galeria d’art de referència. La cinquena edició es caracteritza per la consolidació del projecte que des dels seus inicis ha tingut tres objectius: estimular i difondre l’obra de joves creadors en el camp de de fotografia i la pintura, vincular el món universitari de les belles arts amb el sector professional de galeries d’art i fomentar el col·leccionisme i el mecenatge de l’art jove. Tot això té especialment importància per als joves creadors que es troben en l’etapa crucial de l’inici de la seva trajectòria professional, un moment en què la possibilitat d’establir nous contactes amb el món de les galeries, les institucions, el col·leccionisme i la crítica pot ser decisiu per a la consolidació futura de l’artista jove.
En la seva cinquena edició, s’han presentat al concurs 87 joves creadors procedents de tot Espanya i, des de la passada edició, també participen altres països com França i Portugal amb la col·laboració de la Université de Bordeux i la Facultade de Belas-Arts de Universidade de Lisboa. En paraules del jurat, s’ha pogut constatar “un nivell de qualitat molt significatiu i perfectament equiparable al que es pot trobar en qualsevol certamen de característiques similars d’Europa”.
En l’edició d’ART <30 2012, els deu artistes guanyadors són: Silvia Conca (Madrid); Cristina del Camp (Salamanca); Adrián Espinós (Barcelona); Mar García (Barcelona), Daniel González (València); Glòria Martín (Sevilla ); Jennifer Owens (Barcelona); Clàudia Pagès (Barcelona); Joan Miquel Porquer (Barcelona), i Ana Filipa Roc de Olivera (Lisboa).
El jurat
Com a novetat en aquesta edició, s’incorporen al jurat reconeguts membres del món dels museus i dels centres vinculats a l’art contemporani: José Guirao, director de La Casa Encendida, i Bartomeu Marí, director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, MACBA.
El jurat del 2012 està format a més per: Concha de Aizpuru, Galeria Juana de Aizpuru, Joaquim Chancho, artista i professor de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, ​​José Luis Cueto Lominchar, degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València; Josu Larrañaga Altuna, degà de la Facultat de Belles Arts de la Univesridad Complutense de Madrid; Joan Anton Maragall, director de la Sala Parés i la Galeria Trama, Miquel Molins, president de la Fundació Banc Sabadell, Josep Montoya, Vicedegà de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona; Josu Rekalde Izaguirre, Degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat del País Basc, i Josep Santacreu Bonjoch, Conseller Delegat de DKV Seguros.
Programa d’adquisicions
En aquesta edició han participat XX artistes de 8 universitats a Espanya, França i Portugal, l’obra es desenvolupa en el camp de la pintura i la fotografia. El premi suposa per als deu artistes guanyadors entrar en contacte amb el mercat de l’art, ja sigui a nivell particular, així com d’empreses i institucions. En aquest sentit, el guardó inclou un programa d’adquisicions en què participen cinc empreses espanyoles (Agefred, DKV, Confide, Igol i Mémora) que es comprometen a la compra d’almenys una de les obres exposades. Encara que el premi no acaba aquí: els joves creadors obtenen a més una beca de producció de 500 euros, així com la difusió de la seva obra a través d’un catàleg i premsa que permetrà donar a conèixer també la seva trajectòria.
5 edicions de joves artistes
Durant aquestes cinc edicions d’ART <30, han participat en el concurs un total de 454 joves artistes procedents d’Espanya, Lisboa i Bordeus, dels quals 50 han resultat guanyadors i han pogut formar part de les corresponents exposicions a la Sala Parés.
El concurs suposa per als guanyadors un pont cap al mercat de l’art. És el cas d’alguns dels guanyadors que actualment estan treballant i exposant a galeries a Espanya i l’estranger. ART <30 també és important per les pròpies sales organitzadores, la Sala Parés i la Galeria Trama, que estableixen vincles de col · laboració estables amb els artistes. Durant les passades edicions del concurs, quatre dels artistes guanyadors d’ART <30 han exposat les seves obres a la Galeria Trama.
Etiquetes:
,