La Sala Versus Glòries arrenca la 4ª temporada amb “FOSCOR”

Una comèdia negra de Jan Vilanova dirigida per Clara Manyós sobre la necessitat de creure, la fi del món i el menjar liofilitzat

Redacció.- El proper 28 de setembre la Sala Versus Glòries estrena “Foscor” una comèdia negra de Jan Vilanova, dirigida per Clara Manyós amb Dafnis Balduz i Agnès Busquets, produïda per Apunta Teatre.
“Foscor” és una reflexió tràgica en clau de comèdia negra sobre la necessitat de creure, la fi del món i el menjar liofilitzat. Segons el mateix autor, amb aquesta obra ha volgut explorar els territoris de la fragilitat de la nostra existència, quan deixem de ser amos del nostre destí i acabem engolits pel pes implacable dels fets i la realitat, sense deixar de banda el sentit de l’humor, l’arma més poderosa per combatre l’absurd de l’existència i fins i tot, la fi del món.
Amb “Foscor” la Sala Versus Glòries arrenca aquesta quarta temporada a càrrec de la productora Apunta Teatre, dirigida per Ramon Godino i Jofre Blesa. Després d’un any complicat, marcat per les restriccions de mobilitat i aforament, un any de resiliència i adaptació, tornen amb energies i il·lusions renovades per estrenar una temporada especial, amb força i positivitat, sota el lema “La temporada que no voldràs que acabi ” i amb l’objectiu d’aportar al públic un espai on gaudir, reflexionar i viure amb intensitat el present, exprimint al màxim cada moment i tot allò que ens fa sentir vius.

Sinopsi
Avui serà la fi del món. O això creuen ells.
Un periodista entra a una oficina de turisme d’un poble perdut on hi treballa una funcionària de poques paraules. Ha vingut a cobrir la notícia del dia, l’arribada de la fi del món, i l’únic que vol és acabar la feina aviat per començar les seves vacances. Però la porta per on ha entrat ja no es pot obrir.
És hivern, fa una calor insuportable i és la 184ª vegada a la història que s’anuncia la fi del món. Serà aquesta la definitiva?

Fitxa artística

Durada 80 minuts
Un text de Jan Vilanova
Direcció: Clara Manyós
Repartiment: Dafnis Balduz, Agnès Busquets
Ajudant de direcció: Paula López
Assistent de moviment: Nina Uyà
Disseny d’il·luminació: Daniel Gener
Disseny d’escenografia i vestuari: Clara Manyós
Disseny del cartell: Edu Escudero
Música: Uriel Ireland
Foto: Jofre Blesa
Producció executiva: APUNTA TEATRE SCCL