La Sala Versus Glòries arrenca la quarta temporada

Apostant per les produccions pròpies i consolidant la dansa de proximitat

Redacció.- La sala ha tancat l’any marcat per les restriccions amb 7 espectacles teatrals i 4 de dansa, un total d’ocupació del 68,3% % amb un total de 7.200 espectadors de setembre de 2020 a agost de 2021 amb un mes tancats i 8 mesos al 50% d’aforament

  • Estrena temporada amb la producció pròpia “FOSCOR” amb Dafnis Balduz i Victoria Pagès i la cia resident La Salamandra
  • Consolida la programació de dansa de proximitat amb els dimarts #EnDansa i estrena el cicle amb la coreògrafa Maria Rovira i el seu espectacle “Evangelium”
  • Sota el lema “La temporada que no voldràs que acabi” la Sala Versus Glòries aposta per una programació amb la que gaudir, reflexionar i viure amb intensitat el nostre present, donant valor a la cultura com a eina per enriquir-nos, qüestionar-nos i créixer com a societat.

La programació que presenta el teatre per a aquesta temporada serà la quarta a càrrec de la productora Apunta Teatre, dirigida per Jofre Blesa i Ramon Godino, que des del maig de 2018 es van posar al capdavant de la Sala Versus Glòries. Després d’un any complicat, marcat per les restriccions de mobilitat i aforament, un any de resiliència i adaptació, tornen amb energies i il·lusions renovades per estrenar una temporada especial, amb força i positivitat.

Comencen la temporada 2021/22 amb el convenciment que la cultura és necessària i essencial pel nostre dia a dia, com a col·lectiu i individualment. Sota el lema “La temporada que no voldràs que acabi ” i amb l’objectiu d’aportar al públic un espai on gaudir, reflexionar i viure amb intensitat el nostre present, exprimint al màxim cada moment i tot allò que ens fa sentir vius (com el teatre o la dansa) presenten per aquest primer trimestre 4 espectacles i el cicle de dansa de proximitat Dimarts #EnDansa.

Comèdia negra, suspense, fantasia i clàssics de la literatura universal que giren entorn de la pròpia existència, la fi i l’origen del món, o la necessitat de creure i tenir fe. Així mateix, plantegen reflexions al voltant la vida que estem vivint i dels defectes i virtuts que tenim com a individus i com a societat.
Arrenquen la temporada amb una producció pròpia d’Apunta Teatre que es durà a terme del 22 de setembre al 7 de novembre. “FOSCOR” és una reflexió tràgica en clau de comèdia negra sobre la necessitat de creure, la fi del món i el menjar liofilitzat. Un text de Jan Vilanova dirigit per la Clara Manyós amb Dafnis Balduz i Victòria Pagès. (Més informació al web)

Del 10 de novembre al 5 de desembre la companyia resident 2021-22 Cia. La Salamandra presenta “L’habitació tancada” escrit i dirigit per Loredana Volpe amb Marc Pujol, Patrícia Mendoza, Xavier Pàmies, Anna Casas, Chap Rodríguez Rosell i Ignasi Guasch.
Una història de suspense i fantasia inspirada en els contes de W. Jacobs, Barry Perowne i Frank Belknap Long. (Més informació al web)

Del 9 al 19 de desembre tornen a ser aparador de la prestigiosa companyia valenciana de titelles Bambalina Teatre Practicable i el seu espectacle “Quixot”. Una proposta íntima i essencial que recrea l’esperit de la immortal obra de Cervantes de la mà d’una companyia que destaca per la vocació interdisciplinar dels seus espectacles i per utilitzar un llenguatge teatral en sintonia amb les dramatúrgies més contemporànies. (Més informació al web)

I per últim, a partir del 22 de desembre i per tancar l’any presentaran una producció d’Apunta Teatre en clau de comèdia encara pendent de confirmació.

Dimarts #EnDansa
Per completar aquest primer trimestre de la temporada i consolidant la programació de dansa de proximitat ofereixen el cicle Dimarts #EnDansa. Un dels primers espectacles que es duran a terme dins d’aquest cicle és “Evangelium” de la companyia  Maria Rovira estrenat al 2010 a la Sala Muntaner. Aquest espectacle s’havia d’estrenar l’any passat a la Sala Versus Glòries però degut a la pandèmia el van haver de posposar i ara es podrà veure els dimarts de novembre i desembre. Un espectacle atractiu i engrescador on a partir dels textos bíblics, els apòstols reflexionaran sobre la naturalesa humana i el seu sentiment atàvic de destrucció. Un espectacle, parlat en quatre idiomes i ballat amb dansa moderna i contemporània