La Sala Versus Glòries estrena “ANGLE MORT” una comèdia de Roc Esquius i Sergi Belbel

L’obra juga amb la paraula i el gest, la tensió entre allò dit i no dit i amb dos espais que conflueixen simultàniament

Redacció.- La Sala Versus Glòries aposta per una comèdia per començar el 2021.  Angle mort, la nova producció d’Apunta Teatre, s’estrenarà el proper dimecres 20 de gener i estarà en cartellera fins el 21 de febrer. L’obra està escrita per Roc Esquius i Sergi Belbel, dirigida per Lluís Elías (antic membre de Els Joglars) i interpretada per Berta Bahr, Ramon Godino, Alberto Lozano i Rafaela Rivas.
El tàndem Esquius-Belbel proposa un joc dramatúrgic, tant per l’espectador com pels mateixos actors, una obra que juga amb la paraula i el gest, la tensió entre allò dit i no dit i amb dos espais que conflueixen simultàniament: la sala d’espera i un despatx d’una petita start-up. La premissa inicial és un acomiadament, però acabarà desembocant en una situació surrealista i imprevisible que anirà prenent sentit a mida que avanci l’espectacle.
L’encarregat per dur a escena aquest repte dramatúrgic és en Lluís Elías, membre de Els Joglars des de 1988 i fins el 2007. La seva trajectòria amb la companyia (nou obres de teatre, tres sèries de TV i una pel·lícula, entre d’altres coses), el converteix en un expert en gestualitat i precisió, una de les característiques que requereix l’espectacle i que ell domina a la perfecció.
Angle mort, és una comèdia sobre aquests temps terribles que estem vivint, sense fer-ne especial esment, sense teoritzar res, sense pretensió d’alliçonar ni dir grans paraules, per fer passar una estona divertida i distesa a l’espectador a l’entorn de problemes que afecten el present i el futur immediat de moltes persones: fins on estem disposats a arribar per no perdre la feina? I també: som conscients dels angles morts que tenim a prop, on succeeixen coses que s’escapen de la nostra vista i que poden capgirar en un segon, insospitadament, el decurs de les nostres vides’ I encara més: si accedíssim a la informació que es cou en els silenciosos angles morts que ens envolten, no agafaria per fi un sentit tot allò que fins aleshores ens semblava inexplicable?
Sinopsi
A causa de la nova crisi, el cap d’una petita start-up d’èxit es veu obligat a prescindir d’un dels seus treballadors. Per tal de fer aquest acomiadament de la millor manera possible, l’Andreu, propietari de l’empresa, decideix tenir una trobada conjunta amb els tres empleats: la Beatriu, en Carles i la Diana. Els cita a la sala d’espera del seu despatx i després els fa entrar d’un en un per entrevistar-los i acabar de prendre la difícil decisió. Però el que havia de ser una simple gestió es complica de manera descontrolada i surrealista. Mentre l’Andreu mira de resoldre el problema al despatx, no veu que a la sala d’espera les coses semblen agafar un caire diferent, com si succeïssin a l’angle mort del retrovisor d’un vehicle que està a punt d’avançar i que pot acabar tenint una topada inesperada.