La Sala Versus Glòries presenta “Hem de parlar” de Vero Cendoya

Una peça de dansa/teatre que parla de les relacions familiars i els seus conflictes

Redacció.- Hem de parlar és un espectacle inclusiu de dansa-teatre, fruit de la llarga experiència de Vero Cendoya en el treball amb persones amb diversitat funcional.

Arrel de la darrera producció de la companyia, Bogumer, sorgeix la necessitat i el material que ha inspirat aquesta petita producció.

La peça gira entorn dels conflictes familiars. Els conflictes de parella i de retruc de la convivència familiar amb un adolescent.

Tot això amb una banda sonora, creada per l’habitual col·laboradora de la companyia, Adele Madau, formada per diferents diàlegs cinematogràfics que seran portats al moviment per diferents vies.

El material físic, per tant, està basat en la recerca de la relació directa entre moviment i paraula i en la recerca d’un particular codi de comunicació que uneixi aquests dos llenguatges. Com a companyia cerquen utilitzar la paraula i els diàlegs com a motor de moviment creant un llenguatge i un codi propi per cada intèrpret que serveixi de portador de la història.

Aquesta recerca d’un codi propi és la base del seu treball físic. Un codi, que aconsegueix unir la poètica del moviment a la explicificitat de la paraula.

L’humor, un dels trets característics del treball de la cia, està també present en aquesta peça tocant els límits de l’absurd com moltes vegades succeeix en aquests tipus de conflictes.