La ‘Santa Gresca’ posa en marxa el Festival Ítaca

36 concerts, 3 espectacles de drons i 2 murals, fins el mes de juliol

Redacció.- ÍTACA, Cultura i Acció posa en marxa aquesta setmana la seva desena edició a l’Escala amb la celebració de la ‘Santa Gresca’, organitzada per la productora gironina Link Produccions i l’Ajuntament de l’Escala.

La programació s’iniciarà el dijous 14 d’abril, a les 22.00 h, amb un espectacle de drons que es podrà veure des de l’Oberta (entre la roca d’en Massanet i el pont d’accés al passeig d’Empúries). Aquesta proposta gratuïta, que combina art i tecnologia, anirà a càrrec de Flock Drone Art, empresa pionera a Catalunya i una de les primeres d’Europa. El cel de l’Escala s’il·luminarà amb un espectacle creat per a l’ocasió que permetrà veure als cels figures de grans dimensions, de fins a cent metres d’alt i cinquanta d’ample. ÍTACA és el primer festival de música de l’Estat espanyol que programa espectacles de drons, una proposta que forma part dels actes commemoratius del seu desè aniversari.

Primer gran concert de la temporada a la Costa Brava
El dissabte 16 d’abril, la programació es posarà en marxa amb un concert itinerant de LaDinamo, que s’iniciarà a les 19.00 h. La banda sobre rodes oferirà una actuació itinerant que s’iniciarà a la Platja de les Barques, recorrerà el centre de l’Escala i finalitzarà el seu recorregut a les 20.15 h, a la zona de concerts de l’ÍTACA L’ESCALA, a l’aparcament de l’avinguda Francesc Macià. En aquest mateix espai i a partir de les 21.00 h, tindrà lloc la nit principal de concerts de la ‘Santa Gresca’, amb els concerts de Buhos, La Fúmiga, Despit i Doble & Hug Sound i La Basement Band. Buhos, un dels grups festius referencials dels Països Catalans, avançarà alguns dels temes del seu esperadíssim nou disc que veurà la llum el 2022. Per la seva banda, La Fúmiga presentarà a les comarques gironines el seu nou disc Fotosíntesi. La banda valenciana està arrasant amb la seva proposta engrescadora on la secció de vents és poderosa i determina la seva particular fusió d’estils. I completen la nit dues propostes km0 amb els empordanesos Despit -que presentaran cançons del seu segon disc i oferiran el seu trencador directe- i dels gironins Doble & Hug Sound -joves talents de l’escena musical urbana gironina que s’acompanyaran de la banda habitual: La Basement Band. Serà el primer gran concert de la temporada a la Costa Brava.

Concert familiar
El diumenge 17 d’abril, a les 11.30 h del matí, es tancarà la programació de l’ÍTACA L’Escala amb el concert familiar de Xiula que presenta Big Chicken, el seu nou espectacle que inclou la presentació de cançons del seu últim disc Descontrol Mparental (en el que han col·laborat Beth, Suu i Clara Peya, entre d’altres) sense oblidar els gran hits del grup: Verdura i Peix, Polls, Sucre, T’estimo Bastant o Estic nerviós

36 concerts, 3 espectacles de drons i 2 murals
D’abril a juliol, el festival celebrarà el seu desè aniversari amb trenta-sis concerts, tres espectacles de llums amb drons i dos murals commemoratius a vuit poblacions de l’Empordà i a la ciutat Girona. Goran Bregovic, Rigoberta Bandini, Oques Grasses, Zoo, Zahara, Manel, Doctor Prats, Andrea Motis, Albert Pla & Diego Cortés, Maria Arnal i Marcel Bagés o Skatalà són alguns caps de cartell d’aquesta edició.