La segona edició de FESTIM BCN 015, Festival Internacional d’Improvisació Teatral, acull companyies de Mèxic, Colòmbia, Madrid i Barcelona

Les companyies de Mèxic, Colòmbia, Madrid i Barcelona realitzaran un espectacle col·lectiu en la inauguració del festival el 26 de maig

FESTIM BCN 015, Festival Internacional d’Improvisació Teatral, es celebra el mes de maig de manera consecutiva a Lisboa, Madrid i Barcelona. Aquest any, la segona edició del certamen a la capital catalana,  tindrà lloc del 26 al 31 de maig al Teatreneu. Acollirà companyies de Mèxic, Colòmbia, Madrid i Barcelona, que mostraran els seus millors espectacles d’improvisació teatral, a més d’oferir tallers i seminaris adreçats al públic.

FESTIM, que fa sis anys que es celebra però només dos que té seu a Barcelona, s’ha convertit en un dels festivals d’improvisació més important de l’Estat. Constitueix una oportunitat única per conèixer nous espectacles d’arreu del món i de la mà de les millors companyies del gènere. A part de presentar propostes originals, el festival enfronta actors de diferents països en competicions d’improvisació sempre amb la complicitat i participació del públic assistent. Un tipus de teatre diferent, original i únic, on cada dia els espectadors determinen que succeeix en escena, convertint-se així en protagonistes i còmplices del festival.

El dia 26 de maig es donarà el tret de sortida al festival amb l’espectacle Mr. Impro on, amb la participació de totes les companyies i a través d’una única escena teatral, s’intentarà escollir al millor actor o actriu del festival. L’endemà hi ha programat Speechlees, de la Companyia Picnic de Colòmbia, un espectacle de format llarg amb una característica màgica: no es poden utilitzar paraules. El torn de la companyia mexicana Complot Escena serà dijous, dia 28 de maig, amb Equis ha muerto. L’espectacle, també de format llarg, recrea a partir de diversos personatges i de la improvisació teatral la vida de X, que ha mort.

El cap de setmana del festival arrenca el divendres 29 amb la celebració d’un dels actes més esperats de FESTIM BCN 015, el Campionat Internacional d’Impro-Fighters. Hi participaran dos actors de cada companyia mostrant les seves millors tècniques d’improvisació i lluitant per aconseguir  “El pernil del FESTIM”, un trofeu que després es compartirà entre els concursants i el públic. Dissabte 30 de maig, també amb la participació de totes les companyies, es representarà l’Impro Show All Stars, una versió del mític IMPRO SHOW, on cada formació proposa un repte nou a la resta de participants oferint un espectacle únic i irrepetible. Area Long Form és el format que clourà el festival, un tipus d’improvisació menys coneguda i que consisteix en la creació d’històries improvisades de llarga durada, entre 20 minuts i una hora de duració.