La segona edició del Festival Strenes augmenta concerts i activitats, i situa de nou Girona a l’epicentre del panorama musical català

El festival durarà del 27 de març al 13 d’abril i acollirà bona part de les estrenes musicals de Catalunya per aquesta temporada

El Festival Strenes ha presentat la programació per aquesta segona edició del festival. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el director del festival, Xavi Pascual, i el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, han explicat totes les novetats, concerts i activitats que ja es poden consultar al web http://festivalstrenes.cat/. Les entrades dels concerts es podran comprar a través del web a partir de dilluns dia 3 de febrer a les 9h del matí.
Aquest any el festival durarà 3 setmanes, del 27 de març al 13 d’abril i acollirà bona part de les estrenes musicals de Catalunya per aquesta temporada. Com ha comentat Xavi Pascual, “hem augmentat els dies del festival, però no hem esponjat la programació, perquè hem inclòs més concerts i més activitats”.
Una programació plena de grans noms, encapçalada per l’esperat retorn de Mishima, Gerard Quintana, Sanjosex, Quico Pi de la Serra o Blaumut. També cal destacar les actuacions especials de la secció ‘Únics’, com el concert inaugural “Cançons de revolta”, amb la participació d’artistes internacionals com Mouss et Hakim (Zebda) i Emel Mathlouthi “La veu de la Primavera Àrab”. Els Pets presentaran el seu nou disc “Àrea petita” amb la col·laboració de la Jove Orquestra Auditori de Girona i, pels més engrescats, l’Orquestra Di-Versiones prepara un concert molt especial amb la col·laboració de Jeanette, Leslie (Sirex) i Santi Carulla (Mustang). Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, Feliu Ventura, Glaucs o els Amics de les Arts són alguns dels grans noms que també passaran pels escenaris d’Strenes d’enguany.
Menys coneguts però amb força són els artistes que es presenten a les seccions ‘El què vindrà’ i ‘Descobertes’. Oques Grasses, Nou Dits, Anímic, Renaldo & Clara, Claudia Bardagí, Xebi SF, Judit Neddermann, Suite, Germà Negre o La Senyoreta Descalça faran delícies als oients amb ganes de sentir noves i joves veus.
L’alcalde Carles Puigdemont ha comentat la satisfacció de tenir un festival com Strenes a Girona: “Amb aquest festival, la idea en la qual treballem és que a Catalunya la música s’estrena a Girona. És un fet evident que busquem que Girona sigui coneguda per les arts escèniques, les arts visuals i també les arts musicals. I aquesta proposta va clarament encaminada cap aquí”. Per la seva banda, Xavier Soy ha remarcat que el Festival Strenes “a banda de generar il·lusió, i activitat econòmica, també genera sentiment de país. Tots els ingredients d’aquest festival són positius”.