
05 gen. 2016 La segona edició del Gran Circ de Nadal de Girona atreu 17.633 espectadors arribats de 277 municipis
L’èxit de convocatòria i la bona acollida del públic d’aquesta segona edició consoliden Girona com una de les capitals europees del circ per Nadal
Gran èxit de públic i crítica: Una producció que apropa Girona a les grans capitals europees
Per la qualitat artística, nombre d’artistes (44) i països participants (11), el condicionament de l’espai, la comunicació de l’espectacle i la diversitat, nombre i resposta d’espectadors, el Gran Circ de Nadal ha presentat paràmetres semblants als dels grans circs nadalencs de les capitals centreeuropees amb llarga tradició en aquest tipus de produccions: Amsterdam, Zurich, Stuttgart, París o Berlín.
El millor espectacle de circ a Girona dels darrers 90 anys
L’espectacle ha respost al repte plantejat per l’organitzador d’oferir el millor circ vist a la ciutat de Girona en els darrers 90 anys des de la vinguda del circ francès Pinder el 1925. Segons l’opinió expressada pels espectadors en xarxes socials i canals de venda promocional d’entrades, el Gran Circ de Nadal ha suposat una activitat escènica de gran qualitat que ha permès a les famílies de participar d’un acte cultural tot redescobrint l’essència d’un circ clàssic internacional de primera divisió.
L’equip: els fruits d’una estreta col·laboració públic-privada
La producció del Circ de Nadal suposa infinitat de reunions, trucades i correus electrònics per a la coordinació de tots els detalls entre Circus Arts Foundation i l’Ajuntament de Girona, en especial amb el personal de Comunicació i Premsa, del Servei d’Esports – Pavelló de Fontajau, de Turisme, del Teatre Municipal (taquilles), de protocol i alcaldia. La professionalitat i implicació de tots els agents en el projecte ha estat una de les claus del seu èxit.
La producció escènica catalana més costosa de finals d’any
La transformació del pavelló de Fontajau en circ, l’extensa campanya publicitària, els caixets d’artistes de primer nivell, els seus viatges i el transport del seu material artístic o el gran equip de personal han fet del Gran Circ de Nadal una de les produccions escèniques més cares de la història de la capital gironina (370.000€ per a un espectacle de 4 dies) i, sens dubte, la més ambiciosa de l’escena catalana del darrer trimestre.
Mirant endavant
L’enquesta de satisfacció
Gràcies al canal de venda de les entrades s’han recuperat 2.215 correus electrònics d’espectadors. Aquest dimarts 29 de desembre se’ls ha enviat un correu electrònic agraint-los la seva presència i convidant-los a respondre a un qüestionari anònim tipus test per a conèixer millor el seu perfil (sexe, procedència, despesa a la ciutat, etc.) i les seves puntuacions i suggeriments sobre aspectes de l’espectacle i organització: accés, preu, publicitat, etc. A mitjans del mes de gener s’analitzaran els resultats donant lloc a un complet informe de satisfacció que permetrà conèixer amb objectivitat l’opinió del públic.
Cerca de nous suports
L’èxit de convocatòria i la bona acollida de l’espectacle haurien de ser el capital que permetés obrir les portes a nous suports públics (Generalitat, INAEM…) i privats per a garantir la continuïtat del Circ de Nadal d’una banda, minvant l’elevat percentatge de risc que ha assumit el promotor per segon any i per poder, de l’altra, introduir millores en aspectes diversos com l’atenció al client, la decoració de l’espai, la comunicació o la quantitat/qualitat d’artistes convidats.