La segona edició del Milestone Project consolida la seva proposta cultural a Girona

Els concerts del Milestone han aplegat unes 2.500 persones

Milestone Project Girona va celebrar la seva segona edició del 31 de maig al 9 de juny consolida el seu model cultural transversal estructurat en quatre eixos com l’art, la música, el pensament i la gastronomia i amb activitats gratuïtes i d’altres a preus molt assequibles. Enguany el festival es reafirma aconseguint un augment generalitzat de públic en les seves propostes. Poc a poc, la premissa del festival de convertir la ciutat de Girona en un contenidor d’experiències i sensacions culturals, sabors i coneixement a partir d’una intensa programació multidisciplinar va guanyant adeptes i convencent la societat, ja que dues de les activitats proposades (i de les quals es poden extreure conclusions quantitatives) han millorat raonablement respecte l’any anterior.
Així, els concerts –tot i l’amenaça de pluja de dissabte vespre- han aplegat unes 2.500 persones (repartits entre el recital inaugural a càrrec de Chano Domínguez i les dues jornades a l’aire lliure del passat cap de setmana) i les taules rodones i conferències de la secció de pensament han convençut el públic, que va omplir la Sala Fidel Aguilar del Bòlit.
El pensament ha estat una de les seccions del festival que clarament ha estat un èxit, ja que la sala Fidel Aguilar del Bòlit es va omplir les dues tardes d’activitat (dimecres 5 i dijous 6 de juny), reflectint clarament l’interès de la societat per conèixer i entendre millor la nostra realitat a partir de les reflexions dels intel·lectuals, filòsofs i pensadors més rellevants del moment convidats per Milestone com Ignacio Castro Rey, Manel Delgado, Luís Arenas, Oriol Leira, César Rendueles o Daniel Inglada.
En el cas de l’street art, la valoració no pot ser més que qualitativa, ja que no hi ha indicadors fiables per dimensionar l’acceptació dels vianants davant les obres d’enguany d’artistes tan reconeguts com BLU, Momo, Erica il Cane, Cyop&Kaf o Malakkai, però durant tota la setmana (i especialment el cap de setmana) es podia veure gent que visitava els emplaçaments amb càmeres i xerrava amb els artistes, signe clar que l’art urbà ja no genera tan sols admiració, sinó també curiositat i necessitat d’entendre la proposta d’aquesta disciplina artística innovadora que és socialment compromesa, lliure de barreres i prejudicis, i que s’exposa a l’abast de tothom.
La proposta gastronòmica vinculada al festival en forma de menús especials oferts per divuit restaurants de la ciutat també ha tingut una bona acollida, permetent de complementar les propostes artístiques del Milestone amb un bon àpat exclusiu durant tota la durada del l’esdeveniment.
La cloenda del Milestone aquest any era una novetat. El passat diumenge al migdia al Bòlit es va programar El Petit Milestone, un espectacle familiar (i gratuït) que combinava la música i l’art urbà amb espectacle musical adaptat per a nens dels Electrotoylets que alhora convidava al públic més petit (de 3 a 9 anys) a participar en la creació d’una obra pictòrica en format de mural. Tot i que la pluja va aparèixer a la part final del show, aquesta iniciativa es pot considerar també de manera molt positiva ja que va aplegar prop de 300 persones.
En definitiva, podem parlar de la consolidació del projecte Milestone Project Girona en les seves dues edicions, fet que anima a la organització del festival a ser optimista de cara al futur i a mantenir el model del mateix -tot millorant alguns aspectes- per tal d’aconseguir reeixir en el seu objectiu de fer que la ciutat i la seva població visquin, experimentin i participin d’aquest projecte cultural transversal i únic en el seu plantejament.