La segona producció del NewCat aposta pel folk i els sons ètnics de la mà del graller Manu Sabaté

L’Auditori de Barcelona acull el dissabte, 23 de gener, a les nou del vespre, el concert de presentació del disc "Ruralisme il·lustrat", després de passar pel FIMPT (Vilanova), el Pilarfolk (Saragossa) i la Fira Mediterrània (Manresa)

Després d’una primera producció amb gust de jazz, en què la formació NewCat · The New Catalan Ensemble va apostar per la música original creada a partir de poemes musicats i amb la veu d’Andrea Motis com a fil conductor, en la seva segona aventura aquest conjunt musical, que integren músics canviants segons requereix cada projecte, posa l’accent en el folk i confia en el graller i clarinetista Manu Sabaté (1989) per liderar un octet de músics singulars.

Des del guitarrista Cisco Cardona (Riu), als percussionistes Martí Hosta i Bernat Torras (Coetus), passant pel graller i viola de roda Adrià Grandia (Tazzuff) o el tenora Magí Canyelles (cobla Sabadell). Les veus del projecte són les de la terrassenca Gemma Humet (que també ha enregistrat bona part dels temes del disc) i la menorquina Anna Ferrer. Una producció cent per cent ‘world music’, amb voluntat d’exportar un so fresc amb tocs ètnics i de factura minuciosa en relació a la seva producció. En definitiva, apta per a tots els públics.

En paraules de Sabaté, director musical del projecte que ha quedat reflectit en l’edició del CD “Ruralisme il·lustrat” (Seed Music Records, 2015), “contràriament al que molts, massa, pensen les tradicions tenen sentit en tant que contemplen la seva pròpia evolució. És per això que ens hem submergit en cançoners i en gravacions d’antics cantadors i hem fet renéixer tot aquest patrimoni per mirar-lo amb ulleres dels nostres dies”.

El concert de presentació de “Ruralisme il·lustrat” tindrà lloc el proper dissabte, 23 de gener, a les nou del vespre, a la sala Tete Montoliu de L’Auditori de Barcelona (Lepant, 150) i comptarà per a l’ocasió amb les projeccions de Sílvia Isach i la col·laboració especial dels Castellers de Sants que participaran en la sardana Penedès, arranjada pel NewCat_ètnic a partir d’una peça original d’Agustí Cohí Grau que musica un poema de Salvador Espriu.