La Setmana de Creació Contemporània programa fins a 12 espectacles i reuneix a Girona més de 70 programadors nacionals i internacionals

Del 19 al 22 de novembre es podran veure el treball d’artistes contemporanis com "We need to talk", de Roger Bernat, "El cinquè hivern", de Mal Pelo o "La banda de la fi del món", de Los Corderos i la danesa Miss Q.

Del 19 al 22 de novembre es celebra, per sisè any consecutiu i en el marc de Temporada Alta, la Setmana Creació Contemporània. Durant quatre dies, el festival programa muntatges que destaquen per la seva visió trencadora i l’ús de llenguatges contemporanis. A la vegada, organitza la Setmana de Programadors, que reuneix a Girona més d’una setantena de professionals de les arts escèniques, nacionals i internacionals. Els llenguatges contemporanis d’artistes consagrats es donen la mà amb els nous valors amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi de projectes i facilitar la producció i circulació d’espectacles. La Trobada de Programadors compta amb la col·laboració del programa PICE d’AC/E (Acción Cultural Española) i amb la participació d’alguns dels principals teatres i equipaments internacionals.

D’aquesta manera, el festival concentra un gran nombre d’espectacles en uns dies concrets i facilita als programadors estrangers la visita al festival amb la intenció de fomentar la internacionalització de l’escena i dels artistes catalans. Fins a dotze espectacles formen part de la programació de la Setmana de Creació Contemporània, complint l’objectiu de Temporada Alta d’oferir al públic el ventall més ampli possible de llenguatges escènics.

Per una banda, el públic i els professionals podran gaudir de produccions d’alguns artistes amb més projecció internacional com Roger Bernat, que presenta “We need to talk” (coproduït amb el Teatro Municipal Maria Matos de Lisboa), Baró d’Evel que arriba al festival amb tres produccions “Bèsties” (coproducció amb múltiples institucions europees que inclouen La Villette de París o el Théâtre National de Tolouse ),  “El Ball”, i el curt “The missing part” o “Mal Pelo”, que presenta “El cinquè hivern” (en coproducció amb el Théâtre de la Ville de París, entre d’altres). La programació de la Setmana de Creació Contemporània també acostarà els espectadors a altres propostes, com per exemple “La banda de la fi del món”, de Los Corderos i Miss Q., “La posibilidad que desaparece frente al paisaje”, d’El Conde de Torrefiel, “Cosas que se olvidan facilmente”, de Xavier Bobés, “Indomador” d’Animal Religion o Constructivo, del creador Ernesto Collado. Per últim, també ens arriben dos grans espectacles de producció internacional, el primer de la mà de Berlin, que presenta “Perhaps al the dragons. Horror Vacui #3”,  un muntatge de 30 pantalles que expliquen 30 històries a 30 espectadors, i Albert Quesada, artista català però que ha desenvolupat la seva carrera artística a Brussel·les, que porta al festival “UnDosTresUnDos”.

 

LA SETMANA DE PROGRAMADORS

Coincidint amb la Setmana de Creació Contemporània, des de fa cinc anys el festival organitza una Setmana de Programadors. En aquests últims anys han passat per Girona gairebé 250 professionals internacionals, incloent-hi representats d’institucions de prestigi del Festival d’Avignon, el Théâtre Odeaon de París, el Wiener Festwochen de Viena, el Kusnten Festival des Arts de Brussel·les, el Festival de Nàpols, el Foreing Affairs de Berlin o el Thèâtre de la Ville de París, entre molts d’altres. Enguany, es reuneixen a Girona aproximadament 70 professionals de 14 països diferents.

La Setmana de Programadors s’organitza al voltant de dues línies principals: La intenció de posar en contacte directe programadors amb artistes i companyies, a través de punts de trobada distesos, i l’objectiu de presentar nous projectes de cara la possible coproducció per part dels teatres, institucions i programadors visitants. Així, la millor manera d’incentivar l’intercanvi i la producció de projectes es a través de presentacions i activitats professionals, facilitant espais perquè els artistes puguin mostrar el seu treball, tant en xerrades i trobades com en passis de fragments dels espectacles en procés. Enguany, les sessions professionals tindran lloc el 20 de novembre i s’hi presentaran els següents projectes: “El solar del estraperlo”, nou projecte de Xavier Bobés (Catalunya), “Hermanos Oligor” (Navarra) “iMicroscopía” (Mèxic); “Sweet Fever”, un nou projecte de Pere Faura (Catalunya); “All in”, de la companyia Atresbandes(Catalunya) i “El buit de l’altre”, de Baro d’Evel (Catalunya – França). Aquests quatre projectes es troben actualment en fase de preproducció o assaig que combinaran l’explicació del projecte per part dels artistes amb una petita mostra del procés en que estan treballant

A més dels projectes que es presenten dins les sessions professionals, la Setmana de Programadors també ofereix altres passis d’espectacles com per exemple els programats en el marc de la Setmana de Creació Contemporània, i d’altres com “Kokoro”, de Lali Ayguadé, o “Terra Baixa” i “Lluís Homar”, de Pau Miró.