
19 nov. 2014 La Setmana de la Creació Contemporània aposta un any més per concentrar grans figures de la creació contemporània catalana i internacional
De les 12 propostes de la Setmana de la Creació Contemporània, 8 són espectacles catalans i 7 estan dedicats a la dansa
Del 20 al 23 de novembre tindrà lloc a Temporada Alta la Setmana de la Creació Contemporània, que consisteix en una concentració en la programació de talent que destaca per la seva visió trencadora i l’ús de llenguatges contemporanis. Així, el festival aconsegueix acomplir un doble objectiu: per un costat facilita que l’espectador més arriscat pugui venir a veure un gran nombre d’espectacles concentrats en només quatre dies; i per altra banda, aquesta coincideix amb la Setmana dels Programadors, en què els professionals de les arts escèniques –nacionals i internacionals- viatgen fins a Girona per veure què es fa a Catalunya. La proposta compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull.
Després de l’èxit de les primeres quatre edicions, la setmana de la Creació Contemporània arriba al seu cinquè any amb propostes excel·lents. Monstres de Xavier Bobés i l’última producció de Nao Albet i Marcel Borràs, Los Esqueiters, són algunes de les obres d’artistes catalans que es barregen amb altres propostes d’artistes de fora de Catalunya amb gran projecció internacional, com el ballarí andalús Israel Galván (Premio Nacional de Danza, Premi Ciutat de Barcelona, Premi Max) que presentarà de nou el seu flamenc d’avantguarda a Fla.Co.Men, amb la seva plàstica expressionista, cubista, avantguarda pura. És el cas també de Romeo Castellucci, director italià que trepitja per primera vegada Girona amb el seu últim espectacle Juli Cèsar. Trossos (Giulio Cesare. Pezzi Staccati), una performance basada en escenes del muntatge inspirat en el Juli Cèsar de Shakespeare.
Temporada Alta presenta també Jan Fabre, amb l’espectacle Espera, espera, espera… (pel meu pare) (Attends, attends, attends… (pour mon père)). És el cas també d’Angélica Liddell, una de les veus més radicals del teatre actual, que presenta Tandy, un espectacle ple de tensió, contenció i silenci on Liddell recupera a Tandy, un personatge dels relats de Sherwood Anderson provinent de l’Amèrica profunda.
Aquest any, 7 dels 12 espectacles de la Setmana de la Creació Contemporània estan dedicats a la dansa. Per tercer any consecutiu el projecte #FF80 pren importància en aquesta setmana i programa espectacles de joves ballarins i coreògrafs contemporanis formats majoritàriament a l’estranger. Aquest cicle està organitzat conjuntament amb El Graner, espai de creació de la dansa i les arts del moviment vinculat al Mercat de les Flors i dedicat a la internacionalització de la dansa.
A part de l’exhibició del tots aquests espectacles, durant la Setmana de Programadors s’organitzen activitats professionals, amb la idea de posar en contacte directe els programadors i els artistes i presentar nous projectes nacionals i internacionals de cara a la possible coproducció o programació per part de les institucions internacionals.