La Setmana es consolida com el gran festival del llibre en català amb la presència d’editorials de tots els territoris de llengua catalana

La fira, que arriba enguany a la 41a edició, es celebrarà del 8 al 17 de setembre

Redacció.- Del 8 al 17 de setembre de 2023, el Moll de la Fusta de Barcelona tornarà a acollir La Setmana del Llibre en Català, el gran espai de trobada entre lectors, editors, llibreters i autors, que enguany arriba a la seva 41 edició consolidada com el gran Festival del llibre en català.

La Setmana assoleix aquest any la fita de reunir segells editorials de tots els territoris de llengua catalana. A la presència de Catalunya, País Valencià, Andorra i Illes Balears, s’hi suma la de Catalunya Nord, amb una caseta pròpia liderada per la Llibreria Catalana de Perpinyà. En aquest sentit, la fira serà en aquesta edició encara més un espai privilegiat per mostrar la riquesa i la diversitat de tota l’edició en català.

Seguint la línia iniciada el 2022, La Setmana esdevé un festival, no només literari, sinó del llibre en català, amb presentacions, debats literaris, concerts, tallers, recitals de poesia, signatures d’autors, taules rodones o converses, entre d’altres activitats. Un gran espai de reivindicació del llibre com a origen del gaudi, de l’oci cultural, d’altres expressions artístiques i culturals. Perquè, com recorda el lema d’aquesta edició totes les històries comencen en un llibre. I La Setmana és on tot comença.

Com cada any, la fira suposarà també l’inici de curs per al sector. La cita de setembre marcará la represa literària després de les vacances amb la presentació de 125 novetats editorials d’adults, joves i infantils que obren la temporada de tardor.

Una edició de rècord

L’espai que ocuparà enguany la fira creix fins als 7.000 metres quadrats, el màxim de capacitat del Moll de la Fusta. En aquest espai s’encabiran els 287 mòduls d’expositors, tres escenaris per a públic jove i adult, un espai familiar amb escenari i zona de tallers, dos espais de lectura, una zona de bar (amb una barra Damm, tres foodtrucks i la caravana de vins DO Catalunya), l’exposició ‘Ser de lletres’, que comissaria i organitza l’Institut de les Lletres Catalanes (ILC), la carpa de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i un nou espai per a entitats. També, com a novetat, La Setmana acollirà diferents podcasts literaris que es gravaran en el marc de l’esdeveniment.

El número d’expositors també va a l’alça i arriba fins als 287, entre segells editorials (244), llibreries (20), institucions (10), universitats (9), associacions (3) i distribuïdores (1).

Pel que fa a les activitats (que inclouen la programació als escenaris i els itineraris literaris) se n’han programat prop més de 300 en els deu dies que dura el festival, a més de més d’un centenar de signatures d’autors i autores. Una programació molt variada que respon a diversos interessos segons el perfil del públic de la fira: