La Seu d'Urgell, ciutat gegantera de Catalunya

Durant tot el cap de setmana s'han realitzat activitats lúdiques i culturals

La capital de l’Alt Urgell ha acollit aquest cap de setmana la 26a Ciutat Gegantera de Catalunya. Durant els tres dies de celebració s’han realitzat multitud D’activitats lúdiques i culturals, com rutes guiades, jocs infantils, activitats esportives, concerts i correfoc. Hi ha hagut diverses cercaviles de capgrossos i gegants, mostres de balls, mercat del món geganter i exposicions.

El punt àlgid D’aquesta festa va tenir lloc diumenge al matí, amb quatre cercaviles que van omplir la Seu de gegants, finalitzant a la plaça Joan Sansa. Allà es van realitzar els balls protocol·laris de la imatgeria de L’Agrupació i el traspàs dels seus gegants, na Cultura i en Treball, per part de la colla de Manlleu, Ciutat Gegantera 2010, a la colla de la Seu D’Urgell. Amb aquest traspàs, els gegants i gegantons de L’Agrupació es cedeixen a la colla de la Seu fins la celebració de la propera Ciutat Gegantera, que tindrà lloc a Masquefa a mitjans del 2012.

L’elecció de la Seu com a ciutat Gegantera 2011 va ser votada majoritàriament pels membres de l’Agrupació de Colles de Geganteres de Catalunya (ACGC) a L’assemblea celebrada a principis de febrer de 2010 a Tàrrega. La llarga tradició de colles geganteres a la ciutat es remunta al segle XVII. Aquest esdeveniment representa una gran activitat econòmica, així com una gran promoció turística, ja que rebrà la visita de les colles de diferents punts de Catalunya, així com del País Valencià i Andorra.

Per la cap de colla de l’entitat gegantera de la Seu, Pepi Boronat, ?esdevenir Ciutat Gegantera representa un sentiment molt gran per a tots els geganters de la nostra colla, ja que és com un reconeixement internacional com a colla?.

L’Abd al-Rahman, l’Urgell, l’Ot i la Constança, els gegants de la Seu

Amb l’objectiu d’apropar el món geganter a tota la població urgellenca, durant tot un any s’han realitzat a la Seu d’Urgell un seguit d’activitats per celebrar la Ciutat Gegantera, tant de caire cultural, lúdico-festiu i també promocional.

S?ha treballat el món geganter als casals municipals i als centres educatius del municipi a través de diferents propostes didàctiques adaptades al curs acadèmic dels infants i joves urgellencs, i s’ha preparat un recull històric i fotogràfic de la colla portadora dels quatre gegants de la Seu: l’Abd al-Rahman, l’Urgell, l’Ot i la Constança.

Per portar a terme totes aquestes activitats, tant des de l’Ajuntament urgellenc com des de la pròpia colla gegantera de la Seu s’ha fet una crida al voluntariat tant pels dies de la celebració com durant els actes de promoció del món geganter.