La simbiosi entre Nova Orleans i Jamaica

The Gramophone All Stars treuen el seu segon disc al mercat

La fusió dels universos del jazz i la música jamaicana és el fil conductor de Simbiosi, el segon disc de The Gramophone Allstars (TGA), publicat pel segell madrileny Liquidator. El disseny del disc ha anat a càrrec d’Enric Ferrés.

Liderats pel saxofonista bisbalenc Genís Bou, els TGA combinen talent musical amb joventut i bones idees. Són bons exemples la cantant Judit Neddermann (última incorporació del grup i ferma promesa del jazz vocal català) i el contrabaixista Vic Moliner, puntes de llança D’un grup que completen Sidru Palmada (trombó), Andrés Tosti (trompeta), Aleix Bou (bateria), Jordi Casadesús (guitarra) i Eloi Escudé (piano i teclats). Per fer aquest disc els TGA han comptat amb dos col·laboradors de luxe, Joan Díaz i Jon Robles, reconeguts músics de L’escena jazzística estatal que aporten solos D’alt voltatge.

A Simbiosi es combinen, amb elegància i arranjaments refinats, temes propis, versions personals de clàssics del soul i un grapat d’estandards del jazz. Això no evita que hi hagi passatges totalment oberts a la improvisació. És el resultat D’un any i mig de feina feta a consciència que, un cop a L’estudi, els músics han buidat a raig: tocant tots junts en directe, per no perdre ni un bri de frescor.

Un disc amb dues cares

Plantejat com un homenatge al món del vinil, Simbiosi està dividit en dues ?cares’ de personalitat ben marcada, separades per un interludi improvisat. La primera, Aromes jamaicanes, representa la vessant més skatalítica de TGA. Ska i reggae es barregen amb subtils dosis de soul, funk, latin i bogaloo. La faceta més personal, atrevida i singular del grup, però, L’hem de buscar a les atmosferes jazzístiques: més improvisació, harmonies sofisticades, canvis de compàs i, en definitiva, més jazz. Però sense perdre mai la connexió amb Jamaica.

El dijous 8 d’abril presenten el disc al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona.

Etiquetes: