La societat Doctor Alonso presenta el seu darrer espectacle

Àcid Folklòric fa una lectura en clau contemporània de la dansa com a element vertebrador de les festes populars

La Societat Doctor Alonso, creada i dirigida per Tomàs Aragay, director D’escena i dramaturg, i Sofía Asencio, coreògrafa i ballarina, presenten el proper dissabte 20 de novembre al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona, el seu darrer espectacle Àcid Folklòric, dins el festival Temporada Alta.

El grup parteix de la premissa D’escometre cadascun dels seus projectes com un procés D’indagació i investigació escènica, desenvolupant així el seu llenguatge dins la creació contemporània. En aquesta peça, la investigació se centra en dos elements: el cos i el folklore. Així, el cos se situa com a element vertebrador de gran part de les celebracions i festes a través de la dansa i els balls; el folklore es defineix com a L’espai cultural que aglutina els rituals que dibuixen el tarannà D’una societat.

Àcid folklòric proposa una celebració ritualitzada i compartida entre els ballarins i intèrprets i el públic assistent, on es demostrarà la capacitat dinamitzadora i democratitzadora del folklore, així com la bellesa de L’esperit amateur. La mescla D’estils, dansa contemporània i folklore, posarà en evidència que són dues expressions artístiques no tan allunyades.

En aquesta obra la Societat Doctor Alonso es pregunta sobre el cos com a element col·lectiu de celebració. I busca en l’essència de les arrels populars, en algunes de les danses folklòriques representades en les festes populars, per cercar en la cultura pròpia i trobar quins vestigis encara són presents en la feina de creació contemporània; alhora que investiga sobre els rituals col·lectius d’avui dia.

“A les festes populars l’element vertebrador és compartir. No és rellevant qui les va inventar, ni l’originalitat dels números, o qui fa les coses o si les fa molt bé. L’important és que hi hagi beguda i menjar abans de donar pas al ball. Quan ens reunim a casa d’un amic per fer una barbacoa, els mecanismes d’organització interna que fan que allò funcioni sorgeixen de manera espontània i natural. Aquests mecanismes d’autogestió que ens permeten passar- ho bé plegats són realment regeneradors.”

Etiquetes: