La subhasta benèfica de les 'Parelles Artístiques' tanca edició

S'han venut totes les peces subhastades i s'han recaptat 5.550 euros

La Fundició Dúctil Benito, de Manlleu, ha estat L’escenari aquest cap de setmana de la subhasta de les obres de ‘Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental’, conduïda per Jordi Casadevall. L’acte va posar el punt final a L’edició 2010-2011 del projecte organitzat per la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic D’Osona (FCMPPO), amb el suport de L’Obra Social D’Unnim i la col·laboració de Fundició Dúctil Benito. Davant D’un públic molt participatiu, les 19 obres que es van subhastar van ser adjudicades per un valor total d’uns 5.500 euros.

?Participar en el projecte suposa una experiència humana més valuosa que la mateixa obra acabada?, va destacar Isa Basset, comissària de l’exposició, en els parlaments de l’acte en què Mireia Vallduriola, directora de BENITOartis, va remarcar la funció d’integració a través de l’art de ‘Parelles artístiques’ i va oferir la col·laboració de Fundició Dúctil Benito per a pròximes edicions. En la mateixa línia, Mª Àngels Blasco, directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament de Cultura, va elogiar la funció rehabilitadora del projecte. L’acte va servir també per retre homenatge a Miquel Arisa en la seva última intervenció pública com a president de la FCMPPO i del qual Mercè Generó, gerent de l’entitat, va destacar la seva implicació en la iniciativa.

En aquesta edició L’exposició itinerant que s’organitza amb les obres s’ha instal·lat en diferents municipis de Catalunya com Vic, Barcelona, Sant Celoni, Torelló, Lleida, Roses i Manlleu. Han participat 22 parelles artístiques i s’han realitzat visites guiades amb L’Associació de Familiars de persones amb malaltia mental de la Garriga “El Far”, el tercer curs de Teràpia Ocupacional de la universitat de Vic (UVic), un grup D’estudiants D’Educació Social de la Universitat de Lleida i els usuaris del Club Social La Brúixola de Lleida. En l’acte de diumenge es va anunciar que de cara a L’edició 2011-2012 L’exposició s’instal·larà en espais emblemàtics com el Museu D’Història de Catalunya.

Etiquetes: