La temàtica de la caritat, la pietat i la pena de mort d’Angélica Liddell s’estrena a Temporada Alta

L’espectacle es presenta amb el subtítol “una aproximación a la pena de muerte dividida en 9 capítulos”

Redacció.- Temporada Alta acull l’estrena absoluta de la nova producció d’una de les creadores més irreverents i inclassificables del panorama escènic actual i de més projecció internacional, Angélica Liddell. Caridad, una aproximación a la pena de muerte dividida en 9 capítulos  és la nova proposta de la dramaturga que arriba amb la voluntat de sacsejar el públic tractant temes com la caritat, la pietat i la pena de mort.

L’espectacle és una invitació al públic a mesurar la seva capacitat de compassió. Segueix la línia radical traçada per l’artista des de fa anys i pren com a referència el concepte de caritat per aplicar-lo en la societat contemporània i “mesurar-ne els seus límits”. Segons la dramaturga, la figura de la caritat mesura el nivell de repressió i escàndol de cada cultura, així com la seva maduresa o la seva capacitat de compassió.

Aquesta proposta està coproduïda pel festival Temporada Alta, ERT Emilia Romagna Teatro Fundazione, CDN Orléans Centre Val de Loire, Iaquinandi S.L. amb la col·laboració de Teatros del Canal de Madrid i després de l’estrena a El Canal de Salt iniciarà el seu periple per festivals i teatres internacionals.

Amb Caridad, Liddell pujarà a l’escenari per cridar a la llibertat sense concessions i tornar a incomodar amb un manifest artístic que genera reaccions igual d’extremes. La creadora confessa en les paraules sobre l’obra que “la veritat ens planteja un conflicte moral: ens demana estimar per sobre de la llei”, i conclou “com a virtut, és superior a la fe i a l’esperança, i per això és també l’art”.

Yuri Ananiev, Federico Benvenuto, Nicolás Chevalier, Guillaume Costanza, Angélica Liddell, Bórja López, Sindo Puche i David Abad són els intèrprets d’aquesta nova producció, en la que també participaran diversos figurants convocats des de Temporada Alta per a l’ocasió.

Liddell, que signa la creació i direcció de l’espectacle és una artista habitual de Temporada Alta. Aquesta és la vuitena vegada que trepitja el festival gironí, on ja se l’ha vist presentant diverses propostes: Terebrante (TA21), Una costilla sobre la mesa: Madre (TA19), Génesis 6, 6-7 (TA18), Tandy (TA14), Ping Pang Qiu (TA12), San Jerónimo (TA11) i El año de Ricardo (TA10).