La tercera edició de la Mostra de Cinema Italià de Barcelona tindrà lloc del 12 al 18 de desembre als cinemes Verdi

La MCIB presentarà projeccions especials, 8 llargmetratges i 9 curtmetratges tots inèdits a Espanya en versió original i subtitulats

La tercera edició de la Mostra de Cinema Italià de Barcelona – MCIB, organitzada per l’Istituto Luce Cinecittà en col·laboració amb l’Institut Italià de Cultura de Barcelona i sota el patrocini del Ministeri de Cultura italià i del Consolat General d’Itàlia a Barcelona, tindrà lloc del 12 al 18 de desembre als cinemes Verdi. El repte d’aquesta iniciativa és el de convertir Barcelona en una plataforma privilegiada per a la difusió del cinema italià a Espanya, amb una acció que va en la mateixa línia d’altres molt semblants que l’Istituto Luce Cinecittà porta a terme en diferents països.

La MCIB proposa una fórmula única al panorama cinematogràfic mundial, ja que les pel·lícules que es projectaran a Barcelona representen una selecció del millor cinema italià que ha passat pels Festivals de Cannes, Locarno, Venècia, Toronto i Londres d’aquest any: un Festival de Festivals que reunirà, en un únic esdeveniment, les millors pel·lícules italianes de la temporada 2014, que encara no han tingut estrena comercial a Espanya i que, en la seva majoria, s’estarien estrenant per aquestes dates a Itàlia.

 

El programa inclou 8 llargmetratges i 9 curtmetratges i algunes projeccions especials.

Els primers films confirmats per a aquesta tercera edició són; Piu’Buio di Mezzanotte de Sebastiano Riso, La mafia uccide solo d’estate de Pierfrancesco Diliberto aka Pif, Anime nere de Francesco Munzi, I nostri ragazzi d’Ivano De Matteo, Smetto quando voglio de Sydney Sibilia i The Lack de Masbedo. The Lack és la primera pel·lícula de Masbedo, una parella de reconeguts videoartistes de Milà. Es tracta d’una obra de gran impacte visual, a cavall entre el cinema i el videoart.

Els films que formaran part dels esdeveniments espeicals són In grazia di Dio d’Edoardo Winspeare i Il giovane favoloso de Mario Martone. Finalment els nou curtmetratges formen part d’un projecte 9X10 NOVANTA impulsat per l’Istituto Luce Cinecittà amb motiu de la celebració dels seus 90 anys de vida. L’Istituto Luce Cinecittà ha convidat a nou dels directors de cinema més importants del moment a fer un curt de 10 minuts amb les imatges del Archivio Luce. El resultat és un curiós i interessant mapa del Archivio Luce a través dels ulls de: Marco Bonfanti, Claudio Giovannesi, Alina Marazzi, Pietro Marcello, Roland Sejko, Giovanni Piperno, Costanza Quatriglio, Paola Randi, Alice Rohrwacher, Sara Fgaier.

 

Els dies 17 i 18 tindrà lloc una retrospectiva dedicada al cinema italià i la immigració amb pel·lícules inèdites a Espanya.

Totes les pel·lícules que es podran veure a la MCIB 2014 estaran presentades pels propis directors i actors convidats, amb la voluntat d’apropar al públic barceloní el cinema italià més actual.