La Troupe Zola i Grechushkin guanyadors absoluts del Festival Internacional del Circ Castell de Figueres

Amb 14.432 espectadors i totes les localitats venudes, el Festival Internacional del Circ Castell de Figueres es posiciona com a cita referent a Europa

Ã?xit rotund a la primera edició del Festival Internacional del Circ Castell de Figueres organitzat per Circus Arts Foundation. Amb 14.432 espectadors -comptant amb dues funcions escolars, les set actuacions a la venta i el concert â??Música en el Circâ?-, i exhaurint la totalitat dâ??entrades a la venta un dia abans de la gala final. El primer i únic festival internacional de circ a lâ??Estat espanyol es posiciona com a cita referent dins del panorama circense mundial oferint un ventall dâ??atraccions inèdites a Europa dâ??excepció. Superant totes les expectatives, Figueres sâ??emplaça dâ??aquesta manera en el mapa mundial de la primera divisió de festivals internacionals del circ com els celebrats anualment a Mònaco, París o Moscou.

Durant aquest primer cap de setmana de març sâ??han pogut veure sota la gran carpa blanca del Castell de Sant Ferran de Figueres una selecció de les 22 millors atraccions mai vistes en els circs europeus, un total de 52 artistes de 13 països, que han competit davant dâ??un jurat internacional. 14 companyies han configurat la Gala dâ??Or de diumenge 4 de març com a clausura dâ??aquesta primera edició del festival i on sâ??han revelat els sis indiscutibles guanyadors dâ??aquesta gran cita internacional.

El jurat oficial, per unanimitat, ha concedit els Elefants dalianians dâ??or a la Troupe Zola i el seu número salt a la bàscula, i a la Troupe Grechushkin i la seva doble barra russa, seguits de lâ??espectacular contorsionista Sasha i James Gonzélez amb la rola aeri que sâ??imposen en la segona categoria, la de plata. El bronze se lâ??emporten Rich Metiku amb el també impressionant número de contorsionisme i els Makarovâ??s i el seu espectacle de funambulisme a gran alçada.    
 
Les altres dues categories oficials, la de la crítica i la imatge, seâ??n van anar cap a Estats Units i Vietnam. L’increïble número del duet americà Daring Jones format per Rebecca Bridge i David Jones al trapezi fix va convènçer indiscutiblement al jurat de la crítica imposant-se a aquesta categoria. El jurat de la imatge, en canvi, es decantà per lâ??estètica de la funàmbula vietnamita Thu Hien que va presentar un excepcional número sobre la corda fluixa.

Etiquetes:
,